Preek of meditatie over Hooglied

Ds. C. den Boer / Geen reacties

20-04-2007, 00:00

Vraag

Is er een dominee die ooit een preek of meditatie heeft gehouden over Hooglied 2:8-10? Zou ik die preek/meditatie mogen ontvangen daar ik vanwege ons aanstaande huwelijk Hooglied aan het bestuderen ben en met name deze verzen mij aanspreken?


Antwoord

Ik heb op mijn website twee preken over Hooglied:  een preek over Hooglied 1,4a en een over Hoogl .8,6v. Misschien is de vraagsteller tevreden te stellen met een verwijzing naar mijn website (dsdenboer.nl). In deze preken heb ik ook het een en ander gezegd over de uitleg van Hooglied. Verder zijn er natuurlijk de Bijbelcommentaren. Het best is m.i. Prof. dr. L. H. van der Meiden, “Het Hooglied” (BBB serie). Alleen antiquarisch te verkrijgen.
 
Ds. C. den Boer

Aanvulling van een lezer: N.a.v. deze vraag wijs ik op het boek "Het lied der liederen", 38 predikaties over het hooglied van Salomo door C. H. Spurgeon uitgegeven door De Banier.

Lees meer artikelen over:

Hooglied
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C. den Boer

  • Geboortedatum:
    20-04-1931
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Inactief
241 artikelen
Ds. C. den Boer

Bijzonderheden:

Dominee den Boer is op 11 juni 2019 overleden.

Website: dsdenboer.refoweb.nl
Lees ook: 'Digitale levenswerk ds. C. den Boer afgerond' & 'Ds. C. den Boer overleden'


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Was Thomas ongeloviger dan de andere discipelen? Zij allen geloofden de vrouwen niet en herkenden Jezus toch ook pas toen Hij hun zijn wonden liet zien op de bijeenkomst waar Thomas niet bij zat? ...
Geen reacties
20-04-2021
Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen de leer van de Kwa Sizabantu-zending en de reformatorische kerken? In het leven zie ik namelijk veel overeenkomsten.
1 reactie
20-04-2010
Ik heb als jongen een zondig verleden achter me. Ik heb namelijk wel eens seksueel contact gehad met andere mannen. Nu doe ik dit echt niet meer, want ik wil tot eer van God leven. Mijn vraag is echte...
Geen reacties
20-04-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering