Ds. C. den Boer overleden

Nieuwsredactie / 2 reacties

11-06-2019, 22:49

Met ontroering heeft de redactie van Refoweb kennis genomen van het overlijden van de Hervormde emeritus-predikant ds. C. den Boer uit Barneveld, dinsdagmorgen 11 juni. Refowebpastor, noemde hij zich in 2002 nadat hij -als een van de eerste panelleden- besloot mee te werken aan de vragenrubriek van onze site.

ADVERTORIAL

Geef om leven, kies Care4Life

Care4Life is een nieuwe christelijke zorgverzekering, voor mensen die bewuste en principiële keuzes willen maken.

Lees verder...

Geef om leven, kies Care4Life

De laatste paar jaren was zijn gezondheid zwak en moest hij regelmatig vragen die naar hem toegestuurd werden teruggeven. Via mail werden we door zijn dochter op de hoogte gehouden van de gezondheidssituatie van onze geliefde pastor. Enkele malen hebben we hem bezocht in zijn woning in Barneveld en uit alles bleek zijn betrokkenheid bij de bezoekers van onze site. Hun eeuwig welzijn ging hem ter harte.

Zijn kracht lag zowel in exegese als het pastoraat. Voor Refoweb heeft hij in totaal 242 vragen beantwoord, zijn laatste op 8 maart jongstleden. Voor het eerste boekwerk van Refoweb, “Pastorie Online” (2006) – een compilatie van de meeste gestelde vragen op Refoweb, schreef ds. Den Boer het voorwoord.

Daarnaast bracht hij zijn digitale erfenis onder bij onze website. Al zijn werk, alsmede een verwijzing naar tal van zijn geschreven boeken, staat online op: dsdenboer.nl Samen met zijn eigen webmaster Klaas Kuyper -die dit project geheel vrijwillig begeleide- werkte hij zo’n tien jaar aan het online zetten en bijwerken van zijn digitale archief. Zijn documenten zijn inmiddels meer dan 100.000 keer door belangstellenden gedownload. Populair zijn onder andere de Bijbelcommentaren over de Romeinenbrief en Titus.

Ook via Twitter werd en wordt regelmatig op zijn werk geattendeerd, naast de vele bemoedigen emails die hij zelf hierover ontving. De emeritus-predikant had maar één tip voor zijn bezoekers: “Bid God, of Hij de opgenomen documenten tot een zegen van u allen wil stellen.”

Refoweb moest beloven om zijn site altijd in de lucht te houden. Die belofte hopen we na te komen.

Mede namens onze bezoekers bidden we mevrouw Den Boer, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie Gods nabijheid toe. Deze trouwe dienaar mag nu zijn Vader in de hemel, die hij jarenlang hier op aarde verkondigde en aanprees, eeuwig loven en prijzen in die lichtstad met paarlen poorten. Wat een vreugde zal dat wezen...

Curriculum

Cornelis den Boer is op 20 april 1931 in Puttershoek geboren. Na een studie theologie aan de Rijksuniversiteit werd hij in 1955 als predikant van de hervormde gemeente van Veen. Daarna volgende de gemeenten Sliedrecht (1960), Zeist (1966), Wageningen (1972), Woudenberg (1978) en Bilthoven (1984). In 1996 volgde zijn emeritaat. Daarvoor was hij nog 22 jaar lang hoofdbestuurslid van de Gereformeerde Bond. In 2002 trad hij toe tot het vragenpanel van Refoweb met de woorden: “Ik heb geen eigen gemeente meer, maar beschouw Refoweb nu maar als mijn nieuwe gemeente.” Het werd met nu 1,5 miljoen unieke bezoekers (jaarlijks) de grootste gemeente die hij ooit diende.

Nieuwsredactie op 11-06-2019, 22:49
2 reacties
Jesaja40
12-06-2019 / 00:34
Bij een afscheid wordt een herinnering geboren....

Via de digitale weg spraken wij met elkaar over de Joodse zienswijze en uitleg van het Evangelie. Zijn hartelijke, warme reactie heeft ook mij verrast.

Mijn gedachten gaan naar de nabestaanden, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen als eerste.

De aardse taak van Cornelis den Boer is ten einde gekomen. Alle dank aan de Eeuwige, die hem talenten had gegeven om het Evangelie te verkondigen.
Mona
12-06-2019 / 11:38
Zo verbonden met refoweb. Een bewogen en pastorale herder!

Ik sluit mij bij Jesaja40 aan wat betreft de hartelijke condoleance voor de familie!

Gert en Henk: ook sterkte gewenst.

Meer nieuws

Hoe is het om als Verzorgende I.G. of Verpleegkundige bij Charim te werken? In de onderstaande video's hoor je er al...
geen reacties
05-06-2019
Salem uit Ridderkerk is op zoek naar nieuwe collega’s! De reformatorische zorginstelling heeft nieuwbouwplannen en zal o...
geen reacties
29-05-2019
De “Ark van Noach” ligt sinds afgelopen vrijdag in de Rijnhaven van Wageningen. De Ark deed er vier uur over om van ligp...
geen reacties
28-05-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering