Bevestiging krijgen door Zijn Woord

Ds. J. van Amstel / Geen reacties

23-01-2019, 12:09

Vraag

In bekeringsgeschiedenissen lees je dat Gods volk bevestiging krijgt door Zijn Woord. Ze krijgen dan een tekst waardoor ze troost ontvangen of rust krijgen o.i.d. Maar hoe krijg je die tekst? Is dat door middel van dat je hem op dat moment leest of schiet hij ineens in je gedachten?

Ik had bijvoorbeeld na een dag strijd en gebed zo’n donker hart. Het leek wel of God mij niet zag of hoorde. Ik voelde me zo eenzaam. Tot ik ‘s avonds op bed lag en de woorden kreeg: “Ik voor u, daar gij anders de eeuwige dood had moeten sterven.” Ik heb gebeden, ben uit bed gegaan, ik had geen rust meer. Maar het bleef verder zo stil, zo koud. Wel bleven deze woorden maar in mijn hoofd.

Is dit nu een teken van God dat Hij me hier een belofte geeft en zo laat weten dat Hij in mij werkt? Ik ben zo bang dat het uit mezelf komt. Ik kreeg geen bevestiging dat het van God kwam. Het is toch niks uit onszelf alles uit Hem?


Antwoord

Soms brengt de HEERE een tekst bij ons hart, maar ook kan Hij ons hart tot een tekst leiden.

Omdat we bang kunnen zijn dat de duivel er tussen zit en ons misleidt, kunnen we in de eerst plaats deze tekst in het verband waarin deze staat aandachtig lezen. En vervolgens aan de Heere vragen wat Hij ons er mee te zeggen heeft. Als het van God is, komt er een voortdurend vragen aan Hem. Zo worden we ‘gebonden’ aan de troon der genade. Dat wil zeggen dat we steeds in gebed gaan om de bedoeling te verstaan van dit Woord van God en zo van heel Zijn Woord. Dan komt er niet in de eerste plaats een heerlijk gevoel, maar leren we op Gods beloften leven en er aan vasthouden. Zo gaat het heil in de Heere Jezus voor ons open wanneer we steeds meer gaan zien van Gods werk in Christus voor ons. En daar leeft Gods volk uit!

Misschien heb ik je een beetje op weg geholpen.

Ds. J. van Amstel

Tags in dit artikel:

bijbeltekst
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. van Amstel

  • Geboortedatum:
    09-04-1936
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ede
  • Status:
    Inactief
21 artikelen
Ds. J. van Amstel

Bijzonderheden:

Ds. van Amstel is op 1 juni 2022 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe komt het dat als je eerder Seroxat tegen een depressie hebt gebruikt, het de volgende keer minder helpt of zelfs helemaal niet meer?
Geen reacties
22-01-2008
Ik zit met veel vragen over het geloof. Ik zit in een PKN-gemeente en ook op de JV daarvan, maar vaak lijkt het net of iedereen daar bekeerd is. Dan getuigen ze allemaal van hun geloof en dan krijg ik...
9 reacties
22-01-2014
Ik heb een vraag over erfsmet en erfschuld. De verdorvenheid van de mens is te wijten aan het feit dat wij in Adam gezondigd hebben; vandaar de erfsmet. Ik hoor ook vaak dat de erfschuld overgedragen ...
Geen reacties
22-01-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering