Angst voor de eeuwigheid

Redactie Refoweb / 2 reacties

29-10-2021, 07:58

Vraag

De laatste tijd ervaar ik bij tijden zo’n angst in mijn hart voor de eeuwigheid. Vooral als ik ‘s avonds op bed lig grijpt het me zo aan. Ik voel angst voor God om Hem straks te moeten ontmoeten. Ik heb Hem zo nodig, maar ik mis Hem nog in mijn persoonlijk leven. Ik zou zo graag iets van Zijn liefde willen ervaren. Wat moet ik doen?


Antwoord

Wat je moet doen? Naar de Heere Jezus. Vandaag nog. Belijd Hem je schuld. Sla je armen van het geloof om Hem heen en laat Hem nooit meer los. Kan dat? Ja! Zie onderstaande artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Samanthi
31-10-2021 / 13:31
Het antwoord wat gegeven is, is kort en zeer krachtig.
Jezus alleen, Zijn bloed reinigt van alle zonden.
Romeinen 10

10 Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met den mond belijdt men ter zaligheid. 11 Want de Schrift zegt: Een iegelijk, die in Hem gelooft, die zal niet beschaamd worden.

Ik weet dat honderden vragen op je afkomen, vertel maar gewoon wat je hier opgeschreven hebt, vertel dat je bang bent dat je geloof mist, Hij weet het immers allang? Gods zegen ik bidt voor je.
ReposAilleurs
01-11-2021 / 08:36
Zie op de woorden van Jezus, en van niemand anders.

Christus zegt: 'Indien iemand door Mij ingaat, die zal behouden worden.' Wellicht zegt u, maar ik heb gruwelijke zonden bedreven, zonden waarover te schandelijk is om van te spreken. Als de mensen het wisten, zouden ze mij stenigen. Toch zegt Christus: 'Indien iemand door Mij ingaat, hij zal behouden worden.' Zegt een ander: Maar ik heb Hem heel mijn leven versmaad, ik heb gezondigd tegen mijn godzalige ouders, mijn godzalige leermeesters, tegen mijn Bijbel, tegen mijn geweten, tegen de Heilige Geest Die aan mij heeft gearbeid; dan nog is het woord van Christus, Die niet liegen kan: 'Indien iemand door Mij ingaat, die zal behouden worden.' Wat voor rang of leeftijd u bent, u word uitgenodigd om door Christus in te gaan.

(Maccheyne, uit bijbels dagboek 'Nu reis ik getroost')

Terug in de tijd

Kent iemand een goed boek voor mij om te lezen zodat ik iemand beter kan begrijpen die is verlaten in het huwelijk; gescheiden? Voor de omgeving is het best wel eens moeilijk inleven wat iemand doorma...
1 reactie
28-10-2009
De man brengt geld in het laatje, de vrouw verzorgt de kinderen en het huis. Zo is het beeld dat vaak heerst in reformatorisch Nederland (en daarbuiten ook wel natuurlijk) en ik vraag me af waar dat n...
Geen reacties
28-10-2022
Door een vriendin ben ik doorverwezen naar jullie web om antwoorden te vinden op mijn vragen. Als zorgverlener, met veel liefde voor mijn vak, werk ik  al geruime tijd in de zorg. Sinds vier jaar werk...
Geen reacties
28-10-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering