Biofytonentherapie

drs. A. Meijer / Geen reacties

14-02-2018, 16:11

Vraag

Kan iemand mij uitleggen hoe biofytonentherapie werkt en natuurlijk of we dit als christen kunnen gebruiken?


Antwoord

Beste vragensteller, 

De vraag is wat mij betreft niet hoe biofytonentherapie werkt maar of het werkt. Ik zal het toelichten. 

De gedachte is dat cellen in het lichaam (maar ook in dieren en planten) informatie uitwisselen door lichtdeeltjes (fotonen). Daar zijn ook aanwijzingen voor. Biofotonentherapeuten gaan er vanuit dat als de cellen ziek zijn ze een minder goed lichtsignaal (disharmonisch profiel) uitzenden. Met de biofytonentherapie zou je dit positief kunnen beïnvloeden en genezing bewerkstelligen. De therapie gaat uit van een ander wereldbeeld dan het christelijke wereldbeeld en behoort tot de energetische geneeswijzen. Over de ethische kant van energetische geneeswijzen kun je bij eerder gegeven antwoorden terecht. 

Er is mijns inziens (nog) onvoldoende overtuigend bewijs dat de therapie goed werkt. De cellen en de communicatie tussen de cellen lijken mij te complex om dat op deze manier goed te kunnen beïnvloeden. Ik zou mijn geld er niet aan uitgeven, los van de vraag of je als christen deze therapie kan ondergaan.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

natuurgeneeskunde
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik luister weleens naar preken van dhr. G. P. P. Burggraaf op de Rokende Vlaswiek. Er zijn daar weleens vragen over gesteld hier. Is deze man goed om naar te luisteren?
Geen reacties
14-02-2017
Ik ben een jongen van 22 jaar. Ik ben opgegroeid met het geloof, maar heb daar rond mijn 19e mee gebroken. Natuurlijk is het geloof nooit helemaal weg geweest, maar ik stopte met naar de kerk gaan, ba...
Geen reacties
14-02-2020
Ik heb een vraag aan een Ger. Gem.-dominee: In de Gereformeerde Gemeenten  proberen we met alle dingen heel schriftuurlijk om te gaan. Ook aan de Drie Formulieren van Enigheid en de De Dordtse Kerkord...
Geen reacties
14-02-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering