Kunstmatige Inseminatie Donor

Redactie Refoweb / 1 reactie

19-06-2017, 10:40

Vraag

Ik ben op zoek naar (verschillende) (bijbelse) visies met betrekking tot kinderloosheid. Ik wil mij dan voornamelijk richten op KID (Kunstmatige Inseminatie Donor). Ik ben benieuwd hoe dominees uit verschillende kerken hierover denken? Mijn vraag komt voort uit onze eigen situatie met kinderloosheid. Ik weet dat er een vraag eerder is gesteld, hier heeft één dominee antwoord op gegeven. Deze heb ik al gelezen.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Onderstaand antwoord is van ethicus Johan Boeijenga. Hij geeft het standpunt weer zoals er in de gereformeerde gezindte over KID wordt gedacht.

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/24241/kind-via-donorsperma/

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Leanne123
20-06-2017 / 15:33
Interessante timing, deze vraag. Juist nu er de laatste tijd zo vaak artikelen verschijnen over donorkinderen. Lange tijd is er alleen vanuit wensouders gedacht, maar meer en meer ontdekt men wat het met een kind doet wanneer het de helft van z'n afkomst niet kent. Velen hebben flinke problemen.

Natuurlijk is de situatie inmiddels behoorlijk veranderd, anoniem doneren is afgeschaft en ouders wordt bij mijn weten ook niet meer aangeraden het te verzwijgen voor het kind. Maar feit blijft dat het kind tot z'n 16e niet zal weten wie zijn biologische vader is.

Kinderloosheid is een heel groot verdriet waarvan buitenstaanders nooit echt in zullen kunnen voelen hoe dat is. Wel lijken me bovengenoemde dingen zeker belangrijk om in de overweging mee te nemen.

Terug in de tijd

De laatste weken zit ik nogal met mezelf in de knoop. Op school presteer ik een stuk minder en ik zit onder de stress, vooral net voor (praktijk)tentamens. Daardoor heb ik ook al wat tentamens verprut...
Geen reacties
19-06-2004
Toen Jezus door zijn neef Johannes werd gedoopt ging de hemel open en klonk er een stem die zei: Dit is mijn geliefde zoon. Ik heb dit stuk altijd gelezen en begrepen als een soort startpunt van Jezus...
Geen reacties
19-06-2019
Bij een jonge jongen in onze gemeente is kanker vastgesteld. We schrokken allemaal erg van dit nieuws. In de kerk werd er voor die jongen gebeden. Dat was fijn, alleen viel het me op dat de dominee ba...
4 reacties
19-06-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering