Niet kunnen buigen

Redactie Refoweb / 2 reacties

25-05-2020, 11:41

Vraag

Ik heb een vraag waar ik al een tijd mee zit. Door mijn reuma kan ik niet op mijn knieën voor de Heere omdat het erg veel pijn doet. Nu doe ik het zittend op de rand van mijn bed, maar doe ik de Heere dan niet tekort? Ik kan niet letterlijk voor Hem buigen. Een vrouw die de Heere wil dienen.


Antwoord

Bidden en buigen doe je met je hart. Immers, de Heere ziet het hart aan en kent de omstandigheden. Gelukkig maar, anders zouden gehandicapten en ouderen met dezelfde problemen nooit zalig kunnen worden. Bovendien... in de kerk knielen we toch ook niet tijdens het bidden? Zou de Heere het gebed van de predikant en de meebiddende gemeente daarom niet willen/kunnen verhoren?

“Het hoofd omhoog en ’t hart naar Boven. Hier beneden is het niet...” Enz. Zie met je geloofsogen maar op Jezus, dan kniel je al voor Hem neer.

Redactie Vragenrubriek

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Mailadres: vragen@refoweb.nl

2 reacties
huibertus
25-05-2020 / 23:38
U zou kunnen proberen er bij te liggen en uw knie'en op te trekken dan ligt u
in de foetus houding dat is altijd een afhankelijke houding.
Hoewel u kreeg een mooi antwoord van de redactie
CorsdeKort
25-05-2020 / 23:47
De mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan.
1 Samuël 16 vers 7

Terug in de tijd

Ik heb een moeilijke relatie met mijn vader. Ik ervaar weinig tot geen contact met hem. Dit is al jaren zo. Ik heb er alles aan gedaan, maar mijn vader wil niet praten. Vervolgens ben ik in therapie g...
2 reacties
25-05-2010
Kan het zo zijn dat als je tot geloof komt dat de eerste periode God dichterbij lijkt en dat alles gemakkelijker gaat en dat je later steeds meer moet smeken om alles?
Geen reacties
25-05-2021
Onze oudste zit in groep 8 op een kleine school. Na de zomervakantie hoopt zij naar het voortgezet onderwijs te gaan. De laatste maand is zij erg aan het veranderen. De ene keer boos, de andere keer v...
1 reactie
25-05-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering