Hypnotherapie

drs. A. Meijer / 2 reacties

14-10-2019, 08:06

Vraag

Ik heb conversie en nu ben ik door de huisarts naar de HSK (een landelijke organisatie in de psychische zorg, red.) gestuurd om via hypnotherapie de belemmeringen die ik ondervind te verlichten, zo mogelijk weg te nemen. Bewandel ik zo een goede weg? Het is de enige mogelijkheid, die ik nog heb!

Antwoord

Beste vragensteller, 

Je vraagt je af of je de goede weg bewandelt als je hypnotherapie gaat doen. Ik voel mij niet voldoende bekwaam om een gedegen moreel oordeel te geven over hypnotherapie. Twijfels heb ik er wel over. Zeker omdat je in trance wordt gebracht. De therapeut heeft dan invloed op jou. En welke methode wordt gebruikt om in trance te raken? 

Je leest bij christenartsen verschillende standpunten over hypnotherapie. Ga je hier ook biddend mee om? Persoonlijk zou ik bij twijfel er niet voor kiezen. Weet je zeker dat alle andere mogelijkheden benut zijn?

Vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

hypnose
2 reacties
damooms
14-10-2019 / 13:04
Hartelijk dank voor het gegeven antwoord, drs. Meijer. Aanvullende informatie. Ik heb zeven maanden een behandeling gehad bij de Rivierduinen (GGZ ).. De Cognitieve Gedragstherapie werd mee gewerkt, daarna heb ik nog een therapie gehad van 4 maanden bij een Psychologe ( ondersteuning praktijk huisarts ), ook Cognitieve Gedragstherapie. Zij hebben echter niets kunnen doen aan mijn verschijnselen van conversie, zoals totale verlammingsgevoelens, het wegvallen van het spraakvermogen en het ja-knikken van mijn hoofd. HSK gespecialiseerd in conversietherapie, is nog de enige mogelijkheid. Hypnotherapie is het enige wat nog eventueel zou kunnen helpen.
John61
14-10-2019 / 22:19
Een persoonlijke ervaring met hypnotherapie. 20 jaar geleden heeft hypnotherapie me op weg geholpen om van mijn jeugdtrauma's af te komen. Ik had een integere hypnotherapeut die me goed uitlegde wat hij deed en waarom. Ik heb het als ontspanningsoefeningen ervaren om bij mijn ondergesneeuwde emoties te kunnen komen. Er werd hierdoor een verbinding gelegd tussen de emoties van het kind van toen en de volwassene van nu. Ik vond er niets zweverigs of occults aan en heb er veel baat bij gehad.

Terug in de tijd

Wat betekent nu praktisch en bijbels "Gods wil doen"?
geen reacties
12-10-2011
Aan iemand van de Ger. Gem. Kunt u aangeven wat de achterliggende gedachte is van het vasthouden van een open Bijbel tij...
1 reactie
13-10-2017
In Jeremia 41 las ik gisteren over iemand die een groep van 70 mannen keelde. Deze vraag bedoel ik serieus: hoe kan iema...
geen reacties
12-10-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering