God ontmoeten

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

26-06-2019, 13:46

Vraag

Als wij gaan sterven dan zullen we God ontmoeten. Maar ontmoet je God dan in de staat zoals je sterft? Als je altijd een gezond verstand gehad hebt en je wordt op latere leeftijd dement en sterft dan, sta je dan ook dement voor God? En als een kind van bijvoorbeeld vier jaar komt de overlijden, hoe wordt zo’n kind dan geoordeeld?

En sta je als je sterft meteen voor God? En hoelang duurt dat oordeel voordat je naar de plaats zult gaat waar je voor eeuwig wezen zult?

Het zijn wat ingewikkelde vragen en misschien is er wel geen antwoord op. Maar het zijn toch vragen die mij veel bezighouden.


Antwoord

Je stelt wel moeilijke vragen. Misschien ook wel nieuwsgierige vragen. Het belangrijkste is te beseffen dat sterven betekent dat we God zullen ontmoeten. Daar begin je ook mee. En het is goed de ernst van ons leven te beseffen ook met het oog op de oordeelsdag. Dan zullen ook die andere vragen wel een antwoord krijgen. Lees wat Jezus zegt over die laatste dag, bijvoorbeeld in Matt 25:31 e.v.
 
Die andere vragen, hoe het precies zal zijn met ons lichaam, met de omstandigheden kun je ook lezen in 1 Kor 15. In vers 35 wordt ook zo’n vraag gesteld: met welk lichaam we worden opgewekt. Lees het vervolg maar. En leef ondertussen zoals je op de oordeelsdag wensen zult geleefd te hebben.

Ds. W. C. Meeuse

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kunt u mij vertellen wat een boezemzonde is? Heeft iedereen die? Kun je daar vanaf komen?
Geen reacties
25-06-2003
Misschien is hier al vaker wat over gevraagd, maar ik heb er via de zoekfunctie weinig over kunnen vinden.. Ik vraag me een paar dingen af over ontwikkelingswerk. Ik moet volgend jaar mijn studie gaan...
Geen reacties
25-06-2007
Ik ben een jonge vrouw van 22 jaar en heb anderhalf jaar een relatie met een jongen van dezelfde leeftijd. We hebben elkaar op een bijzondere manier leren kennen doordat we bij elkaar in huis gingen w...
Geen reacties
25-06-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering