Weten dat God je verhoort

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Hoe weet je dat God je gebed verhoort? Je kunt net zolang bidden voor iets, maar het helpt niets. Hoe laat God je weten dat Hij je verhoort?


Antwoord

Helpt bidden niet? Is dat niet een houding die het gebed en de verhoring ervan al verhinderd, als ik er bij voorbaat van uit gaat: het helpt toch niet. Wie tot God komt moet geloven dat Hij er is en dat Hij een beloner is van een ieder die Hem zoekt.

Vervolgens hebben we de vraag te stellen: hoe lang heb ik God al laten wachten op Zijn vragen naar mij en Zijn roepen om Hem te volgen? God hoort en verhoort het gebed op Zijn tijd en wijze.

Het is goed om Lukas 18 te lezen waar de Heere Jezus ons d.m.v. de gelijkenissen over de onrechtvaardige rechter en de farizeeër en tollenaar, wil onderwijzen hoe wij wel en niet hebben te bidden. Ook de geschiedenis van de Kananese vrouw is verhelderend. God spreekt gewis tot ieder die voor Hem leeft: Psalm 85. Hij doet dat door Zijn woord en Geest en in de weg van Zijn voorzienigheid.

Ds. A. J. Schalkoort

Tags in dit artikel:

bidden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
213 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag van een getrouwde man. Ik ben vrij chaotisch en vergeet daardoor soms dingen. Dit tot ergernis van mijn vrouw. Ik vergeet dan bijvoorbeeld ’s avonds om beneden een lamp uit te doen. Als ik d...
2 reacties
30-11-2020
Bij de Gereformeerde Gemeente in Nederland noemt men de Gereformeerde Gemeente, Synodaal! Waarom is dit? Bij mij staat het begrip Synodaal heel anders bekend.
Geen reacties
30-11-2005
Wat vindt u van je verjaardag vieren terwijl je pas de volgende dag jarig bent? Ik vind het geen fijn idee, maar kan geen argumenten bedenken om mijn vriend daarvan te overtuigen.
15 reacties
30-11-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering