Weten dat God je verhoort

Ds. A.J. Schalkoort / geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Hoe weet je dat God je gebed verhoort? Je kunt net zolang bidden voor iets, maar het helpt niets. Hoe laat God je weten dat Hij je verhoort?

Antwoord

Helpt bidden niet? Is dat niet een houding die het gebed en de verhoring ervan al verhinderd, als ik er bij voorbaat van uit gaat: het helpt toch niet. Wie tot God komt moet geloven dat Hij er is en dat Hij een beloner is van een ieder die Hem zoekt.

Vervolgens hebben we de vraag te stellen: hoe lang heb ik God al laten wachten op Zijn vragen naar mij en Zijn roepen om Hem te volgen? God hoort en verhoort het gebed op Zijn tijd en wijze.

Het is goed om Lukas 18 te lezen waar de Heere Jezus ons d.m.v. de gelijkenissen over de onrechtvaardige rechter en de farizeeër en tollenaar, wil onderwijzen hoe wij wel en niet hebben te bidden. Ook de geschiedenis van de Kananese vrouw is verhelderend. God spreekt gewis tot ieder die voor Hem leeft: Psalm 85. Hij doet dat door Zijn woord en Geest en in de weg van Zijn voorzienigheid.

Ds. A. J. Schalkoort

Ds. A.J. Schalkoort

Ds. A.J. Schalkoort

 • Geboortedatum:
  05-10-1948
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Lunteren
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus-predikant

Tags in dit artikel:

bidden
geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kun je zonder hulpverlening van een obsessieve compulsieve stoornis afkomen?
2 reacties
30-11-2012
Ik ben een jongeman van 24 jaar oud. Ik ben nog bezig met een studie (die ik over een of twee jaar hoop af te ronden) en...
11 reacties
30-11-2013
Aan ds. G. A. van den Brink. Vanochtend in de auto beluisterde ik een wat oudere preek van u die ging over de rechtvaard...
3 reacties
30-11-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering