Collecte app Givt

Givt (Ingezonden mededeling) / geen reacties

18-06-2020, 09:24

Givt is een collecte app die al door veel Nederlandse kerken wordt gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om via je smartphone tijdens de kerkdiensten mee te doen met de collecte. De kerk kan meerdere collectes aanmaken in de app. Voer een bedrag in en wanneer de collectezak langskomt hoef je alleen maar je smartphone bij de collecte app te houden.

Gratis te downloaden

De Givt-app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store. Onmiddellijk na het downloaden van de app en het aanmaken van een account is het mogelijk om giften te doen. De giften worden geïncasseerd door Givt en vervolgens aan de gemeente overgemaakt. Bij het registreren geef je namelijk een incassomachtiging af. Net als wanneer je contant geld zou doneren blijft de gift anoniem en bepaal je zelf welk bedrag je wilt geven. Heb je per ongeluk een vergissing gemaakt en een te hoog bedrag gedoneerd? Dan kun je de gift eenvoudig herroepen.

Zenders in de collectemandjes

Als de collecte langskomt hoeft de telefoon alleen maar bij de collectezak gehouden te worden. Deze is voorzien van een zendertje waardoor er verbinding gemaakt wordt met de app. Ook voor meerdere collectes hoeft de telefoon maar één keer bij de collectezak gehouden te worden. In de anderhalve-meter-vieringen mogen de collectemandjes nog niet rondgaan omdat de kans op besmetting te groot is. Via de lijst van Givt kunnen mensen toch geven. Je zoekt de gemeente en dan de naam van de kerk. Wanneer je hier eerder aan hebt gegeven komt deze bovenaan te staan.

Veilig en privé

De app is goed beveiligd. Bij het aanmelden moet je bepaalde persoonsgegevens invullen, maar deze worden niet doorgegeven of gebruikt door anderen. De gift is anoniem zodat de kerk niet kan inzien wie hoeveel geeft. Voor de kerk is het wel inzichtelijk hoeveel mensen er hebben gegeven en om welk bedrag dit per collecte gaat. Met een sim only abonnement met internetverbinding kun je de app overal gebruiken, ook tijdens de kerkdienst op zondag, want dit kun je zien als noodzakelijk gebruik.

Inkomsten onder druk

De inkomsten van vele kerken lopen al jarenlang terug. Zeker de coronacrisis heeft een stempel gedrukt op de collecte-opbrengsten en in deze tijd zijn veel kerken op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen. Givt heeft daarnaast een samenwerking met de app van Kerkdienstgemist.nl. Dus ook wanneer je vanuit huis luistert is er de mogelijkheid om te geven. Geven met je smartphone is makkelijk, veilig en eenvoudig en de handelingen zijn vergelijkbaar met het geven van contant geld. Veel kerken blijven ook werken met contant geld en collectebonnen, maar Givt-app is zo eenvoudig in gebruik dat ook oudere kerkgangers hiermee om kunnen gaan. In de praktijk is voor verschillende kerkgenootschappen gebleken dat digitaal meer gegeven wordt.

Givt (Ingezonden mededeling) op 18-06-2020, 09:24
geen reacties

Meer nieuws

Dat komt binnen... Een heldere kinderstem zingt: "Ach wanneer, zal ik naderen voor Uw ogen. In Uw huis Uw naam verhogen....
3 reacties
06-06-2020
De Nieuwe Psalmberijming (DNP) is voltooid. Alle 150 berijmingen zijn na een intensieve laatste revisieronde afgerond, m...
geen reacties
04-06-2020
We kunnen er geen genoeg van krijgen: raadseltjes speciaal voor OSM (ons soort mensen ;-) Op Whatsapp circuleren er acht...
4 reacties
15-04-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering