De Nieuwe Psalmberijming is klaar

Nieuwsredactie / Geen reacties

04-06-2020, 09:11

De Nieuwe Psalmberijming (DNP) is voltooid. Alle 150 berijmingen zijn na een intensieve laatste revisieronde afgerond, meldt de stichting Dicht bij de Bijbel. Sinds 2014 heeft een groep dichters hard gewerkt aan een nieuwe, eigentijdse berijming van het hele psalter. Oktober 2019 was de concept-berijming klaar, waarna een intensieve periode van revisie werd ingezet. Deze revisie is nu afgerond.


De teksten van DNP zijn te vinden op www.denieuwepsalmberijming.nl. Van elke psalm zijn beamsheets te downloaden met muzieknotatie. Tevens zijn de teksten beschikbaar in de presentatieprogramma’s voor de kerken. Ook verschijnt er een bundel.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van Stichting Dicht bij de Bijbel. Jan Pieter Kuijper startte met de eerste berijmingen op de Geneefse melodieën. Andere dichters sloten zich bij het project aan: Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema. Zij namen allen één of meer berijmingen voor hun rekening.
Daarnaast verleende een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor.

Al snel bleek de berijming in een behoefte te voorzien. In veel gemeenten binnen onder andere de Protestantse Kerk in Nederland, de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken wordt regelmatig uit DNP gezongen.

Diverse voorgangers delen hun ervaringen op de site van DNP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Nieuwe Psalmberijming (@denieuwepsalmberijming) op

 

Tags in dit artikel:

Psalmen
Nieuwsredactie op 04-06-2020, 09:11
Geen reacties

Meer nieuws

We kunnen er geen genoeg van krijgen: raadseltjes speciaal voor OSM (ons soort mensen ;-) Op Whatsapp circuleren er achternamen van dominees (en kandidaten) die in emoji's zijn weergegeven. Aan jou de...
4 reacties
15-04-2020
Nu het Paasconcert van Jongerenkoor Chenanja vanwege het coronavirus geen doorgang vindt, bedacht dirigent Jan Hendrik van Schothorst een digitaal alternatief. Als virtueel koor werd Via Dolorosa inge...
1 reactie
10-04-2020
In het hele land ontstaan mooie initiatieven om het leven tijdens de coronacrisis iets draaglijker te maken. We verzamelden wat inspirerende video’s van internet. Zo zong een groep in Rilland bij een ...
Geen reacties
08-04-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering