Prachtig: pro-palestijnse demonstranten worden massaal vrede toegezongen

Nieuwsredactie / 7 reacties

13-04-2024, 12:08

Pro-Palestijnse demonstranten die op 12 april een bijeenkomst van Christenen voor Israël in Surhuisterveen verstoorden, kregen een warm onthaal. Massaal wordt het 'Hevenu shalom aleichem' (Ik wens je vrede van de Heer) ingezet terwijl de 4 dwarsliggers worden afgevoerd. Bekijk de video's hieronder:


(Met dank aan Johan van Arnhem voor de video!)

Tijdens deze avond was de Israëlische influencer Hananya Naftali te gast die uitgesproken meningen over Israël, de Palestijnen en de bijbel verkondigd. Vooraf hadden meerdere locaties zich al terugtrokken en wilden Naftali niet ontvangen. Er werden alternatieve plaatsen gevonden en de bijeenkomsten konden gewoon doorgang vinden. Wel werd de informatie over de bijeenkomsten pas op het laatste moment gepubliceerd vanwege veiligheidsredenen.

Een pro-Palestinse groeping wist echter toch roet in het eten te gooien. Buiten het gebouw vond een demonstratie plaats en enkele van hen wisten zich onder de bezoekers te mengen. Er werden politieke statements vanaf de galerij geroepen maar die werden al snel overstemd door een massaal gezongen 'Hevenu shalom aleichem'. Onder de klanken van 'Ik wens je vrede van de Heer' werden de dwarsliggers afgevoerd door de beveiliging. Hananya Naftali zelf filmde dit:

Een ander bezoeker legde de gebeurtenissen vanaf een andere hoek vast:

Nieuwsredactie op 13-04-2024, 12:08
7 reacties
Nynke1979
13-04-2024 / 15:02
Verdrietig dat de situatie van onze Palestijnse mede-christenen in onze gezindte zo weinig aandacht lijkt te krijgen. Realiseert men zich dat er in Gaza ook prachtige kerken, het toevluchtsoord van vele christenen, door Israël met de grond gelijk zijn gemaakt?
Samanthi
13-04-2024 / 20:56
@ Nynke1979
Zijn Palestijnse niet-christenen geen mensen dan? Daar is het even erg voor hoor, burgers christen of niet, die klem zitten tussen twee legers, wat deze mensen deden is niet verkeerd hoor, zegen hen die u vervloeken, zegen en vervloek niet.
Nynke1979
13-04-2024 / 22:46
Lieve Samanthi dat ben ik voor de volle honderd procent met je eens. Ik noemde nu specifiek het christelijke deel van de Palestijnse bevolking, omdat er in reformatorisch NL zo’n blinde verafgoding van de Israëlische regering lijkt te zijn waarbij iedere kritische vraag als rabiaat anti-semitisme wordt opgevat,
Maar je hebt echt volkomen gelijk!
Samanthi
13-04-2024 / 23:31
@Nynke1979
Dankjewel
Ik weet niet of het echt zo ligt, als kind hoorde ik niet zulke positieve geluiden over Israël uit de kerk, zowel de wereld als de kerk valt over Israël, de fouten van het Joodse volk staan eerlijk in de Bijbel beschreven, maar toch blijft de Heere steeds weer over Zijn volk, lees de profeten eens, waarom zal ik Mij ontfermen? Mijn wegen zijn hoger dat uw wegen en Mijn gedachten hoger dan uw gedachten.
davinci
14-04-2024 / 19:59
@Nynke1979

Verdrietig ja. Ik hoop alleen wel dat je niet probeert te suggereren dat dat schuld van Israël zou zijn. Hamas had ook de gijzelaars kunnen vrijlaten, maar het lot van 'hun' bevolking boeit hun niet.
Nynke1979
16-04-2024 / 19:42
Beste @davinci, als je de statistieken van het aantal slachtoffers aan Israëlische en Palestijnse zijde, bijvoorbeeld de afgelopen 10 jaar, nakijkt, spreken de cijfers voor zich.

Dat gezegd hebbende is ieder slachtoffer, aan beide kanten, er 1 te veel. En omdat het leed van de Palestijnse christenen zo onzichtbaar lijkt te zijn, zou ik dat graag eens ook onder de aandacht brengen.
Jesaja40
03-05-2024 / 14:07
@Nynke1979

Uw motivatie prachtige kerken slaat echt nergens op, pure onzin gevoed door onkunde. Er zijn maximaal 1000 gelovige christen-Palestijnen in dat gebied. Zij worden gedwongen om tegen Israël te zijn. Daar hoor ik u niet over, wel die prachtige gebouwen waar Hamas zich in verschuilt en strijd voert. Och het is maar een christelijk gebouw en die mag je rustig prijsgeven vanuit hun optiek.

En Hamas heeft het voor elkaar gekregen dat ook de christenen zullen gaan kiezen tegen de Joden. Diezelfde Hamas zal ook naar u toekomen om u als christen te vernietigen. Ik hoop dat u zich dat heel goed zult realiseren en uw ogen daarvoor open gaan.

Meer nieuws

In de 10e aflevering van Pastorie online schuift dominee Bakker van de Hersteld Hervormde Gemeente van Giessendam - Neder-Hardinxveld en Sliedrecht aan. Op 16-jarige leeftijd wist hij al dat hij domin...
Geen reacties
12-04-2024
In de achtste aflevering van seizoen 7 hebben we als gast dominee A.I. Kazen, deeltijdpredikant van de Hersteld Hervormde Gemeente Hoevelaken en tevens gymleraar. Zijn intredetekst als predikant werd,...
Geen reacties
05-04-2024
Voor een ieder die Refoweb.nl liever bezoekt zonder reclames, is er het advertentievrije abonnement. Voor 15 euro per jaar steun je Refoweb en zie je geen reclames meer op de site. Zo gaat dat in z'n ...
21 reacties
04-04-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering