Veel animo voor nieuw boek ds. Simons

Nieuwsredactie / 5 reacties

14-05-2024, 13:51

Voor het nieuwste boekje van ds. A. Simons is grote belangstelling. Dat maakt de kerkenraad van de hervormde gemeente Valburg-Homoet desgevraagd bekend. Een groot deel van de begin mei gedrukte oplage van 2000 stuks is inmiddels al verkocht of weggeschonken.


Ruim tien jaar geleden schreef ds. Simons zijn eerste boek “Christus voor ogen geschilderd”, over de toe-eigening van het heil. Het nieuwste boekje “Christus nabij gebracht” bevat een zestal leespreken.

Omdat de predikant zijn preken niet uitschrijft, zijn ze op schrift gezet door een van de gemeenteleden en vervolgens geredigeerd. De kerkenraad van de hervormde gemeente heeft daarna besloten het boekje in eigen beheer uit te geven om te gebruiken als evangelisatiemateriaal.

Volgens ds. Simons is een deel van de preken in het boek tot stand gekomen n.a.v. de preken van Thomas Boston over de thema’s “Dwing ze om in te komen” en “Nog is er plaats”. Ds. Simons: “Diep onder de indruk van die lieflijke en onvoorwaardelijke nodiging tot het heil, werd het vuur nog meer aangewakkerd om het aanbod van genade uit te laten gaan tot dode zondaren. In het evangelie zijn geen voorwaarden.” Volgens de dominee hebben de preken grote indruk gemaakt in zijn gemeente en zijn er velen door “tot ruimte gekomen”, ook uit andere kerkverbanden.

Alle gemeenteleden van Valburg-Homoet hebben een gratis exemplaar gekregen, in eerste instantie bedoeld om weg te schenken. Wie meer boekjes wil hebben kan ze aanschaffen voor de kostprijs: 2,50 euro per stuk. Belangstellenden van buiten de gemeente kunnen het boekje bestellen per vier exemplaren. Inclusief portokosten moet dan 15 euro betaald worden.

Wie een bestelling wil doen vanaf vier exemplaren kan een mail sturen naar boek@hervormdvalburg-homoet.nl en het verschuldigde bedrag overmaken op rekening van de Diaconie van de Hervormde Gemeente Valburg-Homoet: NL11 RABO 0152 7009 43. Vervolgens worden de boekjes z.s.m. toegestuurd. In de mail dienen naam, adres en het aantal bestelde exemplaren vermeld te worden.

Zodra de eerste editie is uitverkocht, volgt er een herdruk. Volgens de kerkenraad is “Christus nabij gebracht” zeer geschikt als belijdenisgeschenk of als evangelisatiemateriaal; ook voor mensen die worstelen met de toe-eigening van het heil.

Nieuwsredactie op 14-05-2024, 13:51
5 reacties
Anemone
14-05-2024 / 20:43
heel vervelend dat we er 4 tegelijk moeten kopen
ik wil best 4 boeken kopen, maar dan graag verschillende

3 om uit te delen?
die luxe is niet voor iedereen weggelegd
Huisje_op_de_hei
15-05-2024 / 15:12
Ik zit erover te denken om ze aan te schaffen.
€15,- voor vier boekjes is helemaal niet duur. En in mijn omgeving weet ik best wel mensen die ik er eentje kan geven.
Zv70
16-05-2024 / 14:09
@Anemone Je wilt best 4 verschillende boekjes kopen, dus die 15 euro is het probleem niet? Is het uitdelen dan het probleem?
Anemone
16-05-2024 / 20:05
Ja Zv70, het uitdelen is inderdaad het probleem.
refoweb
23-05-2024 / 15:50
Beste Anemone,

Een bezoeker van Refoweb mailde ons dat je van hem/haar een boekje kunt krijgen. Mail je adres maar naar info@refoweb.nl dan wordt het opgestuurd.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Meer nieuws

Ds. C. Budding, hervormd predikant in Goudswaard*, schuift aan in deze uitzending van Pastorie online. In het nabijgelegen Nieuw-Beijerland speelde zich nog niet zo lang geleden een drama af en de dom...
Geen reacties
26-04-2024
Dominee M. Baan is een oudgediende van Refoweb. De emeritus-predikant uit Veenendaal is al vanaf de start van de vragenrubriek betrokken als panellid. In die ruim 22 jaar heeft hij 113 vragen achter z...
Geen reacties
19-04-2024
In augustus zijn Ernst en Johanna Boogert met hun 5 kinderen voor CAMA Zending uitgezonden naar Jeruzalem (Steun hen!). De brute massamoord van Hamas op 7 oktober 2023 zet ook hun leven op z’n kop. Er...
1 reactie
15-04-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering