Spoedoperatie Jan van Dooijeweert

Redactie Refoweb / 7 reacties

26-10-2019, 20:03

Ons panellid, evangelist Jan van Dooijeweert, is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Nog hedenavond (26-10) krijgt hij een hersenoperatie. We vragen jullie voorbede.

Hieronder het bericht dat we zojuist ontvingen van de organisatie van de thema-avonden in Veenendaal:

Lieve mensen,

Jan heeft als gevolg van zijn val een aantal weken geleden toch meer overgehouden dan eerst gedacht. Het leek eerst goed te gaan en hij heeft vorige avond nog gewoon de thema-avond in Veenendaal gedaan. We hebben deze avond veel zegen mogen ervaren. Ook Jan en Nellie kijken hier met vreugde op terug. De Heere is goed!

Echter ging hij afgelopen dagen qua gezondheid achteruit en is er vanmiddag een scan van zijn hersenen gemaakt. Hierop bleek hij als gevolg van zijn val toch bloed tussen zijn hersenen en hersenvlies te hebben. Dit moet zo spoedig mogelijk worden weggehaald. Als het goed is wordt Jan vanavond nog geopereerd. 

We dragen Jan en Nellie aan de Heere op. Wat God doet is goed, ook al gaat het soms tegen ons gevoel in. Dit zou Jan ook zelf zo gezegd hebben. Willen jullie ook voor Jan en Nellie bidden?

Zodra er meer bekend is zullen wij het jullie mailen.

Met vriendelijke groet,
Wilhelm van de Glind & Edward Nijsink

 

Update 28-10:

 

Lieve mensen.

Jan opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij kon niet meer lopen  en op zijn benen staan. Er is door de grote val op zijn hoofd, tussen de schedel en hersenvlies een bloeding ontstaan, die deze uitval tot gevolg heeft. 

Maandag wordt hij naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd en geopereerd. In eerste instantie wilden ze hier in het ziekenhuis dat hij gelijk zou geopereerd worden maar dat kon niet in in den Haag. 

We weten hoe diep ingrijpend deze operatie is en vragen gebed voor hem. In 1996 heeft hij deze operatie ook ondergaan. I.v.m de bloedverdunners is het ook een beetje een moeilijke operatie.

In de wetenschap dat de Heere boven alles staat en geen ding onmogelijk is, geeft het ons moed en kracht om deze weg te gaan.

Hartelijke groeten, Nellie

 

Update 29-10

Vanmorgen kwam het operatie team bij Jan zijn bed.De arts die hem zou opereren, werd aan hem voor gesteld. Jonge man. Maar het was erg druk en waarschijnlijk zou de operatie pas morgen gebeuren. Natuurlijk moest Jan nuchter blijven voor het geval dat..

Onze jongste dochter vond dat zo erg en wilde dat ik naar hem toe ging. Maar bezoek mag pas om half 4 komen.  Zij naar het ziekenhuis gebeld en  ik mocht naar hem toe. Om 11 uur was ik daar en toen ik op zaal kwam was zijn bed weg. Ja, zei een mevr, die tegen over hem lag, hij is al een kwartier in de O K, want er werd ineens urgent op een papier gezet . Een verpleegster bevestigde dat. Er waren al 2 jonge artsen voor gesteld die hem zouden opereren. Maar eenmaal in de O K zeiden ze, nee, u krijgt een ervaren chirurg. Het was een heel prettige oudere man. De operatie was zonder narcose. Wel werd de schedel verdoofd, en dat deed ontzettend veel pijn. Jan kon alles volgen en heeft heel veel pijn gehad. Vooral toen ze het hersenvlies werd losgehaald om bij de bloeding te komen. De bloeding was hevig. Hersenoperaties zonder narcose zijn voor na de operatie veel  positiever. Ze zijn steeds aanspreekbaar, het hele genezingsproces verloopt beter. Maar is echt heftig. Toen Jan op zaal kwam was het voor ons beiden een wonder! En na verloop van tijd zag ik dat hij zijn benen bewoog en op kon trekken. 

Hij is erg moe, maar goedsmoeds. Toen Jezus het wonder aan die lamme man gedaan had, zeiden de mensen, "Wij hebben heden ongelooflijke dingen gezien".

We keken elkaar aan, en zeiden wij hebben vandaag ook ongelooflijke dingen gezien!! Want het is een wonder dat deze operatie weer zo gezegend is dat hij weer zo goed is. Looft de Heere mijn ziel, en vergeet geen van Zijn weldadigheden.

Hartelijke groet, Nellie 

 

Update 30-10

Lieve mensen.

Een wonder!! Begin de middag belde Jan dat ik hem mocht komen halen.,
De fysio vond dat hij weg kon, het ging allemaal voorspoedig. De dokter die de drains er uit haalde was heel tevreden. 
Wat een blijdschap en verwondering. 
Wat zal ik met Gods gunsten overlaan,
 Die trouwe Heer voor Zijn gena vergelden...
Het was even zoeken hoe ik in de Haag kon komen, de stakingen maken alles maar ingewikkeld... maar dat is goed gelukt.
En dan zit je thuis weer aan een kopje koffie...samen...Ik kon het niet 1,2, 3  allemaal klein krijgen.
Toen we zaterdag in het ziekenhuis waren was de situatie ernstig en waren er de zorgen. 
Nu is er vreugde. Samen weer aan tafel. Volgens Jan smaakt het toch nergens zo goed als thuis.Al was het daar ook goed hoor en lekker.

Wat hem heel erg heeft aan gegrepen was de absolute onkunde bij het personeel over de Heere, niet één die iets over God wist, ja eentje wist dat de moeder van haar oma christen was. Maar wat dat inhield wist het arme kind niet en niemand.
 En meneer, is er in andere landen dan religie? Wat houd dat in? 
Jezus?? Nooit van gehoord.  Diep, diep triest...laat het eens op je inwerken wat dat voor de toekomst inhoud en laten we  in ons  spreken en leven iets van Jezus zien.  Vertel de mensen van MIJ.

Opmerkelijk, gisteravond kwam een zuster afscheid nemen. Met haar was er geen klein gesprekje over "religie" geweest. 
Ze wist van niets, maar Jan merkte een zoeken...en het werd een bijzonder gesprekje. Ze miste iets in haar leven.
Jan zei, maar de wereld heeft zoveel feesten en blijdschap, toch? 
Nee meneer zei ze, het is zo leeg, ik ga daar nooit heen...en waar je komt of bent, alles, alles draait alleen maar om seks. 
Heerlijk dat je dan op de Heere Jezus mag wijzen. Hem aanprijzen. 
Hij heeft haar in de handen van de Heere Jezus gelegd.

Lieve mensen allemaal, broeders en zusters...Heel veel dank voor alle betrokkenheid en mee leven, maar meer nog voor de vele gebeden die opgezonden zijn. 
Jullie liefde heeft ons zo goed gedaan.'

Hartelijke groet. Nellie en ook van Jan.

 

Update december

Het gaat inmiddels een stuk beter met evangelist van Dooijeweert. Hij heeft de beantwoording op Refoweb voortgezet en al weer enkele lezingen in het land verzorgd.

 

 

Redactie Refoweb op 26-10-2019, 20:03
7 reacties
benefietdiner
27-10-2019 / 10:54
''Het leven is een damp de dood wenkt ieder uur'', zo zong ik vanmorgen in de kerk.
Dit geld voor Jan en Nellie en voor iedereen (ook voor mij) natuurlijk maar het komt extra op je af als je dit leest.

Stekte in deze en zullen voor jullie bidden.
Samanthi
27-10-2019 / 20:59
Lieve Jan en nellie, we bidden voor jullie veel liefs
Omega
27-10-2019 / 21:25
Zojuist met Nellie gebeld. Jan is nog niet geopereerd. Hij wacht tot er tijd voor hem wordt vrijgemaakt in de operatiekamer. Het wordt steeds uitgesteld. Vanwege de mogelijke gevolgen van een algehele narcose, is het de bedoeling dat hij alleen plaatselijk verdoofd wordt. Door de bloedophoping zijn de benen van Jan op dit moment verlamd. Als de operatie slaagt verwachten de doktoren dat weer kan lopen.

Tegelijk maakt Nellie duidelijk dat de Heere nabij en goed is. En als God Jan naar huis roept, dan is sterven erven.
kejak
28-10-2019 / 15:15
Heel veel sterkte gewenst!

Want God de Heer, zo goed, zo mild
is t'allen tijd een zon en schild.
Hij zal gena en ere geven.
Hij zal hun 't goede niet in nood
onthouden, zelfs niet in de dood.
Die in oprechtheid voor Hem leven.
Welzalig Heer die op U bouwt
en zich geheel aan U vertrouwt.
hansa
31-10-2019 / 07:56
God zei altoos op 't hoogst geprezen!
Lof zij Gods goedertierenheid,
Die nimmer mij heeft afgewezen,
Noch mijn gebed gehoor ontzeid!
Catherine
31-10-2019 / 09:46
Lieve Jan en Nellie, Wat heeft de Heere toch Wonderen gedaan! En er mocht nog getuigenis van uitgaan. Ontroerd las ik de laatst geplaatste update. Het zaad is gezaaid, Hij zal wasdom geven.
Geniet van elkaar's nabijheid, thuis!
kip
07-11-2019 / 18:50
Van Harte beterschap toegewenst
Een wonder zoals het mocht gaan.
Ik hoop dat u samen nog lang voor elkaar gespaard mag blijven.
Zalig hij die in dit leven.Jacob,s God ter hulp heeft.
Hij alleen de Eer.

een lieve hartelijke groet aan u beiden

Meer nieuws

Nog geen 12 maanden geleden begon een schrijvende robot aan zijn monnikenwerk: het overpennen van de bijbel in de Staten...
geen reacties
17-10-2019
De jeugdgroep van de kerk ligt stil en niet alle tieners voelen zich betrokken bij de livestream van de kerkdiensten. Do...
geen reacties
16-10-2019
De crowdfundingsactie voor Week van het Leven heeft in korte tijd ruim 140.000 euro opgebracht. Daarmee kan de folder va...
geen reacties
02-10-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering