Door robot geschreven statenbijbel is af

Nieuwsredactie / Geen reacties

17-10-2019, 14:30

Nog geen 12 maanden geleden begon een schrijvende robot aan zijn monnikenwerk: het overpennen van de bijbel in de Statenvertaling. Begin deze maand verscheen het laatste 'amen' op papier, het afsluitende woordje uit het tweeëntwintigste hoofdstuk van de Openbaring van Johannes.


Oospronkelijk had de klus al in mei geklaard moeten zijn. Deze periode zou dan precies samenvallen met de synodevergadering van Dordt in 1618-1619. Halverwege december 2018 kwam er echter een serieuse kink in de kabel. De robotarm weigerde dienst en men moest naarstig op zoek naar monteurs. Dat lukte maar het bleek helaas niet de laatste storing.

Begin oktober was het dan eindelijk zo ver. Cultuur-wethouder Piet Sleeking nam de beschreven papierrollen met daarop de Statenbijbel in ontvangst. Ze zullen worden vertoond in museum Het Hof van Nederland in Dordrecht. Daar is tevens een video te zien van de robotwerkzaamheden van de afgelopen maanden.

 

 

De monsterklus bestaat uit 3 miljoen letters, 1 kilometer papier en er is 7200 uur aan gewerkt. 

De robot wordt bedankt voor bewezen diensten en gaat weer terug naar zijn Duitse baasjes van het kunstenaarscollectief Robotlab.

 

Nieuwsredactie op 17-10-2019, 14:30
Geen reacties

Meer nieuws

De jeugdgroep van de kerk ligt stil en niet alle tieners voelen zich betrokken bij de livestream van de kerkdiensten. Door de jeugdleiders wordt bij kerken wel het een en ander via Whatsapp gedaan, ma...
Geen reacties
16-10-2019
De crowdfundingsactie voor Week van het Leven heeft in korte tijd ruim 140.000 euro opgebracht. Daarmee kan de folder van 11-16 november landelijk van deur tot deur bezorgd worden.
Geen reacties
02-10-2019
Simone Maas kwam na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen in een "achtbaan van allerlei gevoelens". Ook de herinneringen aan een moeilijke periode in haar jeugd begonnen op te spelen. Dit uit...
Geen reacties
03-09-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering