broek-rok kleding uiterlijk cultuur

Ds. C.J. Droger / Geen reacties

18-01-2007, 00:00

Vraag

Ik ben vandaag bij een dierenpension geweest voor een snuffelstageweek. Ik vroeg aan de eigenaresse wat voor een kleren ik aan moest doen, oude kleren, broek? Toen zei ze dat ik een oude broek en trui aan kon doen. Toen ik thuis was had ik het er met mijn zus over en die zei dat ik het best in een rok kon doen. Mijn moeder vindt het ook wel goed als ik een broek aan doe of overall. Nou weet ik niet wat ik moet doen. Mijn zus vindt een overall ook goed als ik er maar een rok onder houd. Ikzelf doe liever een broek aan bij dat werk, maar mag dat wel volgens de Bijbel?


Antwoord

Beste vraagsteller,
 
Hartelijk dank voor je vraag. Je zit met een probleem. Mag je bij je snuffelstage in het dierenpension een broek dragen? Volgens mij is dat geen enkel probleem. Het lijkt me wel zo handig als je je tussen dieren moet begeven. Ik denk dat de Bijbel het je niet verbiedt. Een overall is ook een goed idee. Daar hoeft dan echt geen rok onder. Je bent die week in bijzondere omstandigheden. Daarbij past voor jou wat ongewone kleding. Niet moeilijk over doen, zou ik zeggen. Zo eerbaar mogelijk je werk daar doen. In dit geval in een broek dus.
 
Met hartelijke groeten,
Ds. C. J. Droger

Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.J. Droger

  • Geboortedatum:
    10-01-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Vlaardingen
  • Status:
    Actief
152 artikelen
Ds. C.J. Droger

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Voor ds. A. Jonker. Dit jaar is er een boek uitgekomen met de titel "Weg uit Babylon" met als ondertitel "Laat Jerusalem in uw hart opkomen" van de schrijver Wim Verwoerd. Ik ga er vanuit dat u als I...
2 reacties
18-01-2013
Ik ben op zoek naar een preek of een verklaring van Spreuken 29:18 "Indien openbaring ontbreekt, verwildert het volk, maar heil hem die de wet bewaart".
Geen reacties
18-01-2004
Aan Marijke Rots. U vroeg: schrijf nog maar eens. Dank u wel hiervoor. Ik had veel steun aan uw antwoord. Alleen dat loslaten (na eerst erkenning van mijn verdriet en pijn) vind ik zo moeilijk. Hoe ka...
5 reacties
18-01-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering