Voor een advocaat werken (2)

Ds. H. Paul / geen reacties

07-05-2004, 00:00

Vraag

Geachte dominee,

Ik las het artikel 'Voor een advocaat werken'. Wat mij hierin opviel is dat u hierin aanraadt om een andere werkkring te zoeken.

Ik ben nu 16 jaar en me aan het oriënteren op m'n vervolgopleiding, toekomstig beroep etc. Het beroep van advocaat spreekt mij erg aan. Bedoelt u dan dat je als christen zo'n beroep niet zou kunnen uitoefenen?

Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,
 
Het antwoord, dat ik gaf had betrekking op het specifieke geval, waarbij iemand gewetensbezwaren had, omdat de schuldigen de straf niet kregen die ze verdienden. En daar was men verblijd mee. In het algemeen kan ik niet zeggen dat de rechtenstudie moet worden afgeraden. Men kan er heel goed en nuttig werk mee doen.

Bij alle dingen gaat het er om, de eer van God en het heil van de naaste te bevorderen. Houd deze volgorde vast. Als het eerste er niet is, deugt het tweede niet.
 
Met vriendelijke groet,
Ds H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

geen reacties

Terug in de tijd

Pas zijn wij getrouwd. Voor ons trouwen maakte ik mij altijd al zorgen over het heel snel krijgen van een zaadlozing omd...
geen reacties
07-05-2007
Ik ben ontzettend bang voor de toekomst. Voor verdrukking, Christus' wederkomst en de dood. Ik durf soms niet eens meer ...
3 reacties
07-05-2010
Houdt Refoweb de IP-nummers bij van computers waarachter vragen gesteld worden?
geen reacties
07-05-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering