Mag je naar een avond waar de gevaren van bepaalde soorten muziek worden verteld...

Ds. C.J. Droger / geen reacties

07-05-2007, 00:00

Vraag

Mag je naar een avond waar de gevaren van bepaalde soorten muziek worden verteld of moet je je daar zelfs buiten houden en denken: het is fout dus ik wil ook niet duidelijk(er) horen waarom het zo is en er niets meer van weten?

Antwoord

Beste vraagsteller,
 
Bedankt voor je vraag! Wat is het toch fijn dat er op internet een site is, waar je al je vragen kwijt kunt. En wij als beantwoorders ervan gaan er graag op in. Dat doe ik ook op jouw vraag. Jij vraagt je af of je naar een avond toe mag waar de gevaren van bepaalde soorten muziek worden verteld (en misschien wel met voorbeelden, hoorbaar en zichtbaar, worden aangegeven). Ik kijk daar zo tegenaan:
 
Het is altijd goed om je laten waarschuwen en oog te hebben of te krijgen voor de gevaren die je omringen. Veel jonge mensen, ook uit de reformatorische hoek, luisteren naar popmuziek. Zonder echt te beseffen wat ze doen en wat er met hen gebeurt als ze naar deze muziek luisteren. Veel jongeren staan er ook niet echt bij stil welke teksten er over hen heenkomen en wat die teksten met hen doen. Als jij zo'n jongere bent, zou ik zeggen: ga eens naar een avond toe waar heel duidelijk de gevaren van popmuziek worden aangewezen. Misschien dat je ogen ervoor opengaan en je gaat inzien dat deze muziek echt niet kan.

Luister je nooit naar deze muziek, omdat je van klassieke muziek houdt of zelf een instrument bespeelt, dan zou ik zeggen: ga maar niet naar zo'n voorlichtingsavond toe. Je wordt er echt niet vrolijk van. 't Zal eerder een schokeffect bij je veroorzaken.

Ik heb zelf een aantal keren een dergelijke voorlichting bijgewoond en ik kan je zeggen dat ik er naar van werd. Vreselijk, die wereld van de popmuziek! En wat erg dat vele jongeren uit onze kring er geen kwaad in zien en zich dagelijks laven aan deze “klanken uit de hel”. Dat klinkt scherp en cru, maar zo typeer ik popmuziek echt. Houd je er ver van, jonge vriend! En luister naar die muziek die niet in strijd is met Gods wet en die beantwoordt aan Filippensen 4:8. En zoek vooral de HEERE in je jonge leven, want Hem te kennen is het heerlijkste wat er is! Het zal je eenmaal een plaats geven in het hemelse koor dat de mooiste muziek maakt die er is.
 
Met hartelijke groeten!
Ds. C. J. Droger

Naschrift redactie: De stichting JijDaar houdt in de maand mei twee lezingen over de gevaren van popmuziek: op Hemelvaartsdag in Doorn en op Tweede Pinksterdag in Apeldoorn. Voor meer informatie zie: www.jijdaar.nl

Ds. C.J. Droger

Ds. C.J. Droger

 • Geboortedatum:
  10-01-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Vlaardingen
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

muziek
geen reacties

Terug in de tijd

Mijn menstruatie is zo hevig, dat ik minstens twee weken lang oververmoeid ben. Word ik in die periode ziek, dan kom ik ...
geen reacties
07-05-2009
Ik hoorde vandaag een prachtig nummer. Het heet “Mijn gebed” en is van zanger D. C. Lewis; begeleid door organist Feike ...
geen reacties
07-05-2019
Geachte dominee, Ik las het artikel 'Voor een advocaat werken'. Wat mij hierin opviel is dat u hierin aanraadt om ee...
geen reacties
07-05-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering