Kunnen er redenen zijn, oorzaken dat je verliefdheidsgevoelens 'blokt'? (...)

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

27-05-2006, 00:00

Vraag

Kunnen er redenen zijn, oorzaken dat je verliefdheidsgevoelens 'blokt'? Bijvoorbeeld je mag iemand graag, maar je voelt je niet verliefd. Terwijl je dit wel heel graag zou willen. Hoe kun je daar mee omgaan?

Antwoord

Als je heel erg graag verliefd wil worden omdat je iemand best wel graag mag, dan word je het toch niet zo makkelijk. Verliefd worden heeft ook iets van het onverwachtse. Als ik een deur niet zie dichtslaan, schrik ik er heel erg van. Maar als ik een deur zie dichtvallen, kan ik al niet meer schrikken. En zo is het eigenlijk ook met verliefdheid. Als je het heel graag wilt worden, lukt dat niet meestal niet zo.
 
Maar verliefdheid is geen voorwaarde voor een goede relatie. Dus als je iemand aardig vindt, ga dan het contact aan. En als je het goed met die ander kunt vinden, ga dan een relatie aan.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Iemand die niet kan genieten van het mooie weer en ook niet iets leuks wil ondernemen, zoals wandelen, fietsen o.i.d., is die depressief?
Geen reacties
27-05-2008
De zussen van mijn man hebben allemaal vrij problematische bevallingen. Nu enkele van onze dochters in de fase van kinderen krijgen zitten, vroeg ik mij af of dit via de mannelijke lijn overerfbaar is...
1 reactie
27-05-2022
Volgens L. M. P. Scholten citeren Tertullianus en Cyprianus 1 Joh. 5:7b-8a. Klopt dit en in welk werk doen ze dat en waar? Volgens Scholten "is het bewezen dat enkele van de meest karakteristieke vers...
Geen reacties
27-05-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering