Naar gevoel bij Exodus

Redactie Refoweb / 1 reactie

29-02-2024, 08:04

Vraag

Deze week lees ik het Oude Testament en ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna wil stoppen met Bijbellezen. Ik kan er gewoon niet bij met mijn verstand. Genesis vind ik een mooi Bijbelboek, maar nu ik bij Exodus ben… al die offers en bepaalde structuren, enzovoorts. Ik snap wel het idee erachter, maar het geeft me een naar gevoel. Ik vind het wel heel erg dat ik me er zo bij voel. Op deze website heb ik al meerdere vragen/antwoorden over dit onderwerp gelezen, maar ik kan me er gewoon niet overheen zetten. In Jezus zie ik gewoon een totaal ander beeld van God dan in Exodus en ik kan het niet maar niet bij elkaar krijgen. Hoe kan ik hiermee omgaan?


Antwoord

Het is vrijwel onmogelijk de waarde van het offer van Christus te begrijpen, zonder kennis van de offerdienst in het Oude Testament. Niet alleen de offers, maar ook de bijbehorende ceremoniën wezen op het volkomen offer van Christus op Golgotha. Kortom, zet de bril ‘Christus’ op en ook het Oude Testament gaat schitteren. Voor meer uitleg zie de volgende artikelen en die onder de tag 'Offerdienst':

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2352 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Huisje_op_de_hei
01-03-2024 / 11:42
Herkenbaar, ik heb ook nog wel eens een bepaald gevoel (ergernis/weerzin) bij het lezen van sommige bijbelgedeelten. Soms heb ik de tijd niet om iets uit te zoeken en laat ik het even voor wat het is. Als iets me heel hoog zit dan ga ik op zoek in de verklaringen. Wij hebben hier een reeks 'korte verklaring der heilige schrift' boekjes staan. Elk bijbelboek kan ik nagaan.

Ik leer nog steeds! De hierboven geplaatste artikelen hoop ik ook nog door te lezen.

In het N.T. zegt Jezus ook wel eens dingen die confronterend zijn. Ook niet altijd koek en ei.
Het O.T. en N.T. kun je niet tegenover elkaar zetten om de een tegen de ander uit te laten spelen. Geloof ik.

Terug in de tijd

Mijn vraag is simpel. Ik ben zeer christelijk opgevoed en heb nu twijfels over het geloof in God. Met 20 jaar stond ik er alleen voor, vader en moeder overleden en ik had de pest aan God. Elke zondag ...
3 reacties
28-02-2012
Ik ben een man van in de dertig. In mijn puberteit ben ik een fetisj gaan ontwikkelen voor spijkerrokken i.c.m. fantasieën over bazig optreden en serieus straffen (billenkoek geven). Jarenlang heb ik ...
1 reactie
28-02-2020
De Heere Jezus zegt in de Bijbel; als je Me lief hebt, houd je dan aan Mijn geboden. Maar een mens is zondig, betekent dat dan dat je de Heere nooit werkelijk lief kunt hebben?
2 reacties
28-02-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering