Slecht weer gunstig voor SGP

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

15-03-2023, 13:05

Vraag

Slecht weer, vooral veel regen, is bij stemmen gunstig voor de SGP. Mag je God bidden om slecht weer of is dat God verzoeken?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Uw serieuze vraag gelezen met een lach om de mond. Slecht weer bestaat niet. Het weer is altijd goed maar ik ben slecht.

Een echte SGP-stemmer gaat door wind en weer zijn of haar stem uitbrengen. Landbouwers bidden om droog weer omdat er plassen staan op de velden en akkers en zij aan de slag willen. Ik ben korte tijd marktkoopman geweest met regenkleding. Ik hoopte dat het hard ging regenen dat was goed voor de verkoop. Maar die op God vertrouwd ziet niet op de wolken, regen en wind. Dan bent u ongeschikt om te gaan werken in de natuur.

Zojuist heb ik mijn stem uitgebracht in een lieflijk zonnetje. Het gaat in alles zoals God dat wil dat het gaan zal. Ook op deze mooie stemmingsdag tot hiertoe. Moge Hij ons Godvrezende bestuurders schenken is onze bede.

Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus

    website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

SGP
Geen reacties

Terug in de tijd

Geachte ds. T. A. Bakker, hartelijk dank voor uw antwoord op mijn vraag 'Ons toe-eigenende hetgeen wij in Christus hebben'.  Zoals u aangeeft is het werk van de Heilige Geest noodzakelijk, want wij ku...
Geen reacties
15-03-2024
Binnenkort wordt er een nichtje van mij gedoopt. Alleen, dit gebeurt in een kerk waar ik het totaal niet eens ben met de leer en ik me er niet prettig voel. De moeder heeft mij ook gevraagd of ik mijn...
5 reacties
15-03-2011
Mag je als je ruim vier weken zwanger bent een abortuspil nemen? Het leeft dan nog niet. Of is de Bijbel daar tegen?
2 reacties
15-03-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering