Invriezen van eicellen bij kinderloosheid

Redactie Refoweb / 1 reactie

19-09-2022, 08:38

Vraag

Mijn man en ik hebben na ziekenhuisonderzoeken te horen gekregen dat we menselijkerwijs gesproken geen kinderen kunnen krijgen. Een groot verdriet in ons leven. Tegelijkertijd ervaren we dat de Heere dichtbij ons is. De enige optie zou een ICSI-behandeling zijn.

Wij zouden sowieso niet openstaan voor het invriezen van embryo’s. We zouden, áls we er voor kiezen, enkel het invriezen van eicellen een optie vinden. Op die manier gaan er geen embryo’s van ons samen verloren.

Maar wat ons bezighoudt is de vraag of het ethisch verantwoord is om gebruik te maken van een systeem wat heel veel embryo's heeft moeten gebruiken voordat IVF en ICSI ‘gebruiksklaar’ waren. En nog steeds worden er embryo’s gebruikt voor het verbeteren van IVF/ICSI en voor mogelijk nieuwe behandelingen. Ben je hier, als je hier gebruik van maakt, medeverantwoordelijk voor?


Antwoord

Over de ethische aspecten van IVF/ICSI is meer te lezen in de artikelen 'Eicellen invriezen' en 'Begin van de ziel in het lichaam'.

Zie ook het overzicht van de vragen en antwoorden met betrekking tot 'IVF en ICSI'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Ellenoor
20-09-2022 / 02:03
Je zou ook eens kunnen aankloppen bij de NPV. Zij hebben veel over dit soort vraagstukken nagedacht en kunnen wellicht met jullie meedenken. Sterkte met alles!

Terug in de tijd

Beste ds. Van Vlastuin. Ik heb een vraag. U had het zondag 10 september over een boek dat al veel mensen geraakt had. Kunt u zeggen welk boek dat is?
Geen reacties
19-09-2006
Pasgeleden werd het Flevofestival gehouden. Zelf ben ik daar naar toe geweest en heb het als heel fijn ervaren. Je merkte echt dat God aanwezig was. Waarom wordt er dan toch zoveel kritiek op geuit? W...
Geen reacties
19-09-2004
Mijn zus zat zondag in de kerk (Ger. Gem.) en er werd avondmaal gevierd. Nu is mijn zus erg met het geloof bezig en in de preek voelde ze sterk dat ze ook aan mocht gaan. Nu had ze alleen een donker r...
Geen reacties
19-09-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering