Invriezen van eicellen bij kinderloosheid

Redactie Refoweb / 1 reactie

19-09-2022, 08:38

Vraag

Mijn man en ik hebben na ziekenhuisonderzoeken te horen gekregen dat we menselijkerwijs gesproken geen kinderen kunnen krijgen. Een groot verdriet in ons leven. Tegelijkertijd ervaren we dat de Heere dichtbij ons is. De enige optie zou een ICSI-behandeling zijn.

Wij zouden sowieso niet openstaan voor het invriezen van embryo’s. We zouden, áls we er voor kiezen, enkel het invriezen van eicellen een optie vinden. Op die manier gaan er geen embryo’s van ons samen verloren.

Maar wat ons bezighoudt is de vraag of het ethisch verantwoord is om gebruik te maken van een systeem wat heel veel embryo's heeft moeten gebruiken voordat IVF en ICSI ‘gebruiksklaar’ waren. En nog steeds worden er embryo’s gebruikt voor het verbeteren van IVF/ICSI en voor mogelijk nieuwe behandelingen. Ben je hier, als je hier gebruik van maakt, medeverantwoordelijk voor?

ADVERTORIAL

Ontmoet de vervolgde kerk

Als we iets kunnen leren van de vervolgde kerk, dan is het wel dat de Here God een Baken van hoop is. Hoe de vervolgde kerk hiermee omgaat, horen we tijdens de Open Doors-dag op 8 oktober 2022.

Boek nu je tickets!

Ontmoet de vervolgde kerk

Antwoord

Over de ethische aspecten van IVF/ICSI is meer te lezen in de artikelen 'Eicellen invriezen' en 'Begin van de ziel in het lichaam'.

Zie ook het overzicht van de vragen en antwoorden met betrekking tot 'IVF en ICSI'.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Ellenoor
20-09-2022 / 02:03
Je zou ook eens kunnen aankloppen bij de NPV. Zij hebben veel over dit soort vraagstukken nagedacht en kunnen wellicht met jullie meedenken. Sterkte met alles!
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Kan een baby van elf weken dingen/zaken in huis zien die een ander niet ziet? Kan het ook zijn dat je baby hierdoor heel...
5 reacties
19-09-2011
Ik ben een jonge moeder van vijf kinderen. Ik heb vier maal een keizersnede gehad met een enorme impact op mijn lichaam ...
22 reacties
19-09-2012
Waarom wordt Jesaja 14:12 -over degene die uit de hemel is gevallen- in de Statenvertaling vertaald met Morgenster en in...
geen reacties
20-09-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering