Ieder mens het loon dat hij verdient

Redactie Refoweb / Geen reacties

25-11-2021, 08:03

Vraag

“Behalve Ik, de Heere. Ik doorgrond alle harten en toets de meest verborgen gedachten, om zo ieder mens het loon te geven dat hij verdient, afhankelijk van zijn daden en levenswijze” (Jeremia 17:10). Soms vraag ik mijzelf af of ziekte, rouw, ongelukken, depressies etc. dus komen door die bijbeltekst. Laat God zulke dingen dan toe vanwege je daden en levenswijze?

Het komt weleens op me af als ik om me heen hoor van erge of ongeneeslijke ziektes of rouw, verschrikt dat ik het dan ook krijg want mijn daden en levenswijze zijn ook slecht en wellicht nog wel slechter dan dan mensen die ziektes etc. krijgen. Ieder krijgt in z’n leven te maken met situaties door onze zonden natuurlijk, maar waarom de één zo heftig door ziekte en rouw en bij anderen loopt het op rolletjes of zijn er slechts kleine dingen. God is daar vrij in, maar ik snap die vragen van mensen wel als ze niet snappen waarom zij het zo heftig krijgen. Kan het te maken hebben met zonden die nog niet vergeven zijn, die nog niet beleden zijn?


Antwoord

In het archief van de vragenrubriek staan enkele artikelen die hier meer duidelijkheid over geven:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom is binnen de ‘Hervormde kerk’ de prediking ruimer dan binnen Ger. Gem? Ik ben opgegroeid binnen Gereformeerde Gemeente en heb een vriendin uit de PKN (gereformeerde Bond). Ik voel me prettig da...
2 reacties
24-11-2015
Mijn ouders zijn binnenkort 25 jaar getrouwd. Ze houden ‘s avonds een receptie voor familie en vrienden. Dan willen mijn broer, zusje en ik iets leuks doen voor mijn ouders. Maar we weten niet goed wa...
Geen reacties
24-11-2016
Wat is het verschil tussen jezelf mishagen zoals in het formulier van het HA, een walging van jezelf hebben en een minderwaardigheidsgevoel hebben? Hoe kun je dit onderscheiden?
Geen reacties
24-11-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering