Preekbeurten gaan naar grote gemeenten

Ds. D.W. Tuinier / geen reacties

28-06-2019, 09:37

Vraag

Een vraag een een Ger. Gem.-predikant. Ik zit in een kleine gemeente en we hebben niet vaak een dominee. Nu zie ik dat sommige grote gemeenten voor 2020 al helemaal vol zitten. Ze plannen meer dan 1,5 jaar vooruit. Het maakt mij verdrietig. Ik vind ver vooruit plannen ook niet voorzichtig. Waarom zou je als predikant al preekbeurten afspreken voor over 1,5 jaar? En zijn sommige gemeenten aantrekkelijker dan andere gemeenten? Of populairder?

Antwoord

Jouw vraag vind ik heel lastig... Ik heb er zelf ook volop mee te maken. Hoewel ik hiermee probeer gewetensvol om te gaan, blijkt de praktijk weerbarstig! Dat geef ik eerlijk toe. Voor morgen maar zeker voor 2020 geldt: zo de HEERE wil en wij leven. Beseften we dat maar meer... Goed dat jij ons daarop wijst.

Je wordt er verdrietig van. Dat begrijp ik. Toch ligt jouw vraag voor de verantwoording van ieder van Gods knechten en zij, die de preekbeurten regelen. Zullen wij het daar dan laten liggen? Voor de Heere en hun geweten? Een ieder moet zich, ook daarin, voor Hem, de Alwetende, verantwoorden.

Jij hoort bij een kleine gemeente, blijkbaar niet zo populair, zoals je aangeeft? Wil je mij via Refoweb (vragen@refoweb.nl) laten weten (vertrouwelijk) welke gemeente dat is?

En als mensen of Gods knechten, naar jouw beleving, de gemeente afschrijven of gemakkelijk voorbijgaan, weest ervan overtuigd dat de Heere Jezus, de Koning van Zijn Kerk, dat nooit doet!

Van harte Hem en Zijn genade bevolen,
Ds. D. W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier

 • Geboortedatum:
  28-04-1964
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Kampen
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

Gereformeerde Gemeenten
geen reacties

Terug in de tijd

Ik doe wat beunklusjes. Mag ik daar -bijbels gezien- geld voor vragen?
15 reacties
27-06-2013
In de Ger. Gem. worden bij het belijdenis doen de vier vragen van Voetius gebruikt. Kunt u mij vertellen in welk boek va...
geen reacties
27-06-2003
Beste meneer Vreugdenhil. Ik zit met de vraag of alle popmuziek verderfelijk is. Mag je naar popmuziek luisteren die 'ne...
geen reacties
27-06-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering