Preekbeurten gaan naar grote gemeenten

Ds. D.W. Tuinier / Geen reacties

28-06-2019, 09:37

Vraag

Een vraag een een Ger. Gem.-predikant. Ik zit in een kleine gemeente en we hebben niet vaak een dominee. Nu zie ik dat sommige grote gemeenten voor 2020 al helemaal vol zitten. Ze plannen meer dan 1,5 jaar vooruit. Het maakt mij verdrietig. Ik vind ver vooruit plannen ook niet voorzichtig. Waarom zou je als predikant al preekbeurten afspreken voor over 1,5 jaar? En zijn sommige gemeenten aantrekkelijker dan andere gemeenten? Of populairder?


Antwoord

Jouw vraag vind ik heel lastig... Ik heb er zelf ook volop mee te maken. Hoewel ik hiermee probeer gewetensvol om te gaan, blijkt de praktijk weerbarstig! Dat geef ik eerlijk toe. Voor morgen maar zeker voor 2020 geldt: zo de HEERE wil en wij leven. Beseften we dat maar meer... Goed dat jij ons daarop wijst.

Je wordt er verdrietig van. Dat begrijp ik. Toch ligt jouw vraag voor de verantwoording van ieder van Gods knechten en zij, die de preekbeurten regelen. Zullen wij het daar dan laten liggen? Voor de Heere en hun geweten? Een ieder moet zich, ook daarin, voor Hem, de Alwetende, verantwoorden.

Jij hoort bij een kleine gemeente, blijkbaar niet zo populair, zoals je aangeeft? Wil je mij via Refoweb (vragen@refoweb.nl) laten weten (vertrouwelijk) welke gemeente dat is?

En als mensen of Gods knechten, naar jouw beleving, de gemeente afschrijven of gemakkelijk voorbijgaan, weest ervan overtuigd dat de Heere Jezus, de Koning van Zijn Kerk, dat nooit doet!

Van harte Hem en Zijn genade bevolen,
Ds. D. W. Tuinier

Lees meer artikelen over:

Gereformeerde Gemeenten (GerGem)
Dit artikel is beantwoord door

Ds. D.W. Tuinier

 • Geboortedatum:
  28-04-1964
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Kampen
 • Status:
  Inactief
100 artikelen
Ds. D.W. Tuinier

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is het belang van het langzame zingen tijdens de kerkdienst (Gereformeerde Gemeenten, dus niet ritmisch)? Ik vind het persoonlijk bijna oneerbiedig om zo langzaam te zingen, je raakt bijna de klut...
29 reacties
27-06-2024
Ik ben een meisje van 21 jaar en ik maak me grote zorgen. Mijn menstruatie is namelijk deze maand uitgebleven en dat is -voor zover ik me het herinner- nog nooit gebeurd. Ik had altijd een cyclus tuss...
1 reactie
27-06-2011
Krijg je van slapeloosheid (door depressie) verhoging van lichaamstemperatuur ( 37,8 ) waardoor je je beroerd voelt?
1 reactie
27-06-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering