Verlopen identiteitsbewijs bij toets

Jurist / Geen reacties

11-03-2019, 15:05

Vraag

Volgens de Haagse Hogeschool moet je bij een toets: “Conform de OER, Toetsregeling, artikel 2.3 dien je je te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.” Echter, er staat niet in dat je met een verlopen ID-kaart (vier dagen) niet meer mag meedoen aan een toets. De Haagse Hogeschool verwijst me door naar de site van de rijksoverheid. Dit is echter een identificatiePLICHT. Wat ik namelijk heb gevonden is dat een verlopen ID-kaart nog steeds geldig is en bij de Haagse Hogeschool vragen ze naar een GELDIG ID. Heb ik het recht om met een verlopen ID-kaart wél een toets te maken?


Antwoord

In het kort: De pagina van de rijksoverheid vermeldt expliciet het volgende: "U kunt zich niet identificeren met: (...) een verlopen identiteitsbewijs.” In de praktijk betekent dit weliswaar dat je niet direct strafbaar bent (boete) als je identiteitsbewijs verlopen is, maar geldig is deze niet meer. De Haagse Hogeschool mag daarom gewoon als eis stellen dat slechts volstaan kan worden met een identiteitsbewijs dat niet verlopen is.

Lees meer artikelen over:

juridisch
Dit artikel is beantwoord door

Jurist

  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Status:
    Actief
6 artikelen

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik lees net in het voorwoord van de Herziene Statenvertaling. Een paar dingen die me echt schokten: 1. Minder dan de helft van de kerkelijk betrokken jongeren leest regelmatig voor zichzelf uit de Bij...
3 reacties
11-03-2015
Handelingen 21:20 spreekt in de diverse Nederlandse vertalingen van "vele duizenden Joden". Het Grieks heeft “murias.” Dat betekent toch "tienduizend"? Waarom dan vertaald met "vele duizenden"?
Geen reacties
11-03-2014
Onlangs is mijn relatie stukgelopen met de vrouw waar ik heel lang voor heb gevochten om haar liefde te kunnen winnen. Deze vrouw was vroeger in handen van een loverboy, maar heeft gedurende haar gesl...
2 reacties
11-03-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering