Studeren en uitkering partner

Reformatorische Maatschappelijke Unie / geen reacties

12-02-2016, 07:56

Vraag

Mijn partner en ik willen trouwen. Hij heeft wwb en ik studeer. Dus ik heb studiefinanciering. Vervalt zijn uitkering omdat ik studeer? Hij zit tevens ook in de wsnp. We hebben besloten om een koude uitsluiting toe te passen. Wat is het beste dat wij kunnen doen?

Antwoord

Als uw partner een bijstandsuitkering ontvangt en u ontvangt studiefinanciering dan is het wel mogelijk dat de studiefinanciering invloed heeft op de te ontvangen bijstandsuitkering. In principe kan de gemeente ervan uitgaan dat het inkomen van een studerende bestaat uit de basisbeurs, de maximale aanvullende beurs en de basislening. Ook al hebt u deze  mogelijkheden niet allemaal aangevraagd. Neem contact op met de gemeente die de bijstandsuitkering verleent en vraag hoe zij daar mee zullen omgaan.

Tevens geeft u aan dat uw partner in de schuldhulpsanering zit. Dit maakt de situatie nog complexer. Mijn advies is dat u contact op neemt met de bewindvoerder. Hij kan -als het goed is- u adviseren inzake de consequenties voor beiden als jullie gaan trouwen. Het is in deze situatie wel van belang om op huwelijkse voorwaarden (koude uitsluiting) te trouwen en niet in gemeenschap van goederen.

Hartelijke groeten,
Jannie van der Mark,
Juridisch medewerker RMU

Reformatorische Maatschappelijke Unie

Reformatorische Maatschappelijke Unie

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
geen reacties

Terug in de tijd

Ruim een jaar geleden begon ik met het inwerken van mijn nieuwe collega. Het was een leuke collega, ik kon heel goed met...
3 reacties
11-02-2010
Pas hoorde ik van iemand dat ze geen huiswerk op zondag mocht maken. Dit i.v.m. het gebod: Gedenk de sabbatdag dat gij d...
geen reacties
11-02-2013
Waar vind je in de Bijbel dat het (regelmatig) verbreken van gedane beloften zondig is?
1 reactie
11-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering