Pijn in vagina

drs. N. Wolswinkel / 2 reacties

27-03-2015, 09:51

Vraag

Vaak heb ik (na de seks met mijn man) pijn in mijn vagina. Het is heel pijnlijk. Op internet kom ik er niet echt achter wat het is. De plaats waar het vooral pijn doet, is het achterste gedeelte. Wat kan het zijn?

Antwoord

Het is lastig om op afstand antwoord op deze vraag te geven. Er moeten meer vragen worden gesteld en er moet lichamelijk onderzoek worden gedaan. Kortom: voor dit vervelende probleem kun je het beste de huisarts bezoeken.

Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

 • Geboortedatum:
  02-02-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Huisarts

Tags in dit artikel:

seksualiteit in het huwelijkvagina
2 reacties
Samanthi
30-03-2015 / 13:26
Idd toch naar de huisarts,misschien een schimmelinfectie oid

Stap over je schroom heen, het zal van geen enkele vrouw haat hobby worden om met zo'n probleem naar de dokter te gaan! Neem iig je man mee dat scheelt.
sterkte.
CorineHotting
31-03-2015 / 22:37
Beste vrouw,

Het kan zijn dat er een lichamelijke oorzaak is voor deze klachten. De eerste stap is daarom een bezoek aan de huisarts. Dat sowieso.

Het kan ook zijn dat je lichaam reageert vanuit bepaalde emoties.
1) Bijvoorbeeld, je bent nog maar net getrouwd en bent 'net begonnen' met gemeenschap. Dan moeten jullie nog meer aan elkaar wennen.
2)Het kan te maken hebben met het tijdstip van de gemeenschap binnen je cyclus. Als je vruchtbaar bent is je vagina en baarmoedermond (boven in je vagina) zacht en week. Dan gaat gemeenschap makkelijker dan wanneer je in de onvruchtbare fase bent, waarin de baarmoedermond hard is. Of mogelijk speelt pilgebruik/ medicatie een rol.
3) het kan zijn dat op het moment van binnengaan van de penis je (nog) niet klaar bent om te ontvangen. Door emotionele verstoring in de relatie of het te snel verlopen en nog niet genoeg opgewonden zijn. Of zelfs het hard bewegen van de penis, waarin je afstemmen moet op elkaar.

Seks is en een lichamelijk en heel emotioneel proces.
Denk er eens samen over, als je geen lichamelijk probleem hebt, om terwijl je vrijt, met elkaar te praten en te delen hoe het voelt en daar rekening mee te houden. Dat zal gemeenschap hebben sowieso aanlokkelijker maken!

Terug in de tijd

Aan een dominee uit de Gereformeerde Gemeente. Binnen onze gemeenten horen we nog wel eens dat je een waar geloof niet z...
3 reacties
27-03-2012
Ik ben een kind van God. Mag ik op zondagmiddag naar de verjaardag van mijn buurvrouw (86 jaar) in een restaurant?
geen reacties
28-03-2019
Ik heb een vraag over o.a. deze tekst uit Zacharia 14:12-15: "Dan zal de Here uittrekken om tegen die volken te strijden...
2 reacties
27-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering