Jehova's Getuigen antwoorden

Redactie Refoweb / Geen reacties

07-03-2015, 09:14

Vraag

Vanmiddag had ik (opnieuw) twee Jehova's Getuigen aan de deur. Ze waren al twee keer eerder geweest. We kregen een gesprek over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. In de nieuwe hemel komen volgens hen alleen de 144.000 verzegelden, de rest komt op de nieuwe aarde.

Hoe kan ik dit op grond van de Bijbel weerspreken? Ze gaven aan dat de 144.000 als koningen en priesters zouden heersen. Ik heb hen toen verwezen naar 1 Petrus 2 vers 5 en 9 en uitgelegd dat dit geestelijk wordt bedoeld (heersen over de zonde en God een dankoffer brengen voor de verlossing). Dit wordt gezegd tegen de 'nieuwgeboren kinderen' (vers 2), maar in hun ogen vallen deze 'nieuwgeboren kinderen' uit de gemeente waaraan deze brief gericht is ook onder de 144.000. Daar kom ik dus ook niet verder mee.

Hoe moet ik de nieuwe hemel en de nieuwe aarde zien? Ze vroegen mij hoe ik dat zie. Ik heb hier nooit heel diep over nagedacht. Ik heb geantwoord dat ik de nieuwe hemel en de nieuwe aarde niet strikt gescheiden van elkaar zie, net zoals God alomtegenwoordig is. Ze vroegen waar ik dat op baseerde, maar ik vond het moeilijk om concreet iets te noemen. Zal er een scheiding zijn tussen de nieuwe hemel en de nieuwe aarde? En waar zullen Gods kinderen dan zijn? Kunt u hiervoor ook Bijbelse teksten geven?


Antwoord

Zie de tags onderaan het artikel.
 

Bekijk deze urls over ‘koningen en priesters’:

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/583

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/22082

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/18520
 

Zoeken op 'nieuwe hemel' levert dit op.

 

 

Lees meer artikelen over:

144.000Jehovah's Getuigen
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een zoutlamp cadeau gekregen. Nu staat er op de verpakking zoiets als dat de lamp ook een gezonde werking heeft op je welbevinden. Na eens wat afgespeurd te hebben op internet blijkt dat dit so...
Geen reacties
06-03-2006
Ik ben verliefd op een meisje dat kerkelijk is. Zij heeft ook gevoelens voor mij, maar ik ben niet kerkelijk. Wel wil ik graag met haar mee gaan. Ik weet alleen niet hoe en of dat kan en mag. Wat moet...
Geen reacties
06-03-2005
Wat betekent het woord tooledoot? Het staat niet in een verklaring, maar wel in het boekje van ds. W. Visser dat wij gebruiken op de mannenvereniging. Het heeft met Noach te maken.
Geen reacties
06-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering