Astma

drs. A.J. van den Noort | Geen reacties | 01-07-2013| 08:51

Vraag

Aan dokter Van den Noort. Wat is een onbehandelde of onderbehandelde astma? Ik ben zelf medisch onderlegd, maar ken dit begrip niet. Zou u het willen uitleggen? Ik ben overigens 38 jaar (mijn vraag ging over de Coopertest).

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Beste vragensteller,

Een onbehandelde astma is astma wat niet behandeld wordt, hetzij doordat deze diagnose (nog) niet gesteld is, of doordat een astma-patient gestopt is met medicatie. Kinderen met astma "groeien regelmatig over de klachten heen", maar wij zien ook dat de astma-klachten tijdens de volwassen leeftijd weer terugkomen.

Onderbehandelde astma is astma die onvoldoende behandeld wordt, vaak door te lage dosis van de medicatie, of doordat bijvoorbeeld alleen luchtwegverwijders gebruikt worden en geen ontstekingsremmers. Regelmatig is de inhalatietechniek ook niet optimaal, waardoor medicatie niet op de juiste plaats komt en dus zijn werk niet goed doet.

Met vriendelijke groet,
Drs. A. J. van den Noort

Lees meer artikelen over:

astmaconditie
Dit artikel is beantwoord door

drs. A.J. van den Noort

  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Kampen
  • Status:
    Inactief
42 artikelen
drs. A.J. van den Noort

Bijzonderheden:
Huisarts

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Herdelijke brieven en Leuenberger Concordia

Dag, ik zit enorm met een vraag en hoop dat deze ook serieus beantwoord wordt. Wat is namelijk het principiële verschil tussen de herdelijke brieven t.a.v. het belijden (art. X-3 H.K.O. 51) en de Leue...
5 reacties
01-07-2011

Geen gat meer in het leven zien

Al een poosje zie ik geen gat meer in m’n leven. Twee maanden geleden is mijn verkering uitgegaan, van de ene op de andere dag, zonder dat er in onze relatie iets merkbaar was. Dit is heel pijnlijk om...
Geen reacties
01-07-2006

Muurvast aan onze eigen kerkverbandjes

Kunnen we als gereformeerde gezindte ook één kerkgemeenschap vormen in plaats van tien verschillende kerkgenootschappen?
Geen reacties
01-07-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering