Op zoek naar mede-autisten

Eleos / 2 reacties

22-09-2012, 11:57

Vraag

Ik ben een jongen van in de 20 met autisme (hoogfunctionerend/Asperger). Ik ben eigenlijk op zoek naar mede-autisten. Ik heb erg veel problemen met het geloof en ik ben erg nieuwsgierig hoe anderen daarmee omgaan. Ikzelf ben kortgeleden 'vastgelopen' en beschouw mezelf min of meer als atheïst nu. Ik ben erg nieuwsgierig of anderen met autisme ook een grote strijd hebben (gehad) met het geloof. Even voor de 'normale mensen' hier; er is veel onderzoek gedaan naar autisme en geloof, maar daaruit blijkt in grote lijnen, dat voor ons autisten het geloof net iets ingewikkelder ligt.


Antwoord

Beste jongeman,

Ik vind het begrijpelijk dat je op zoek bent naar lotgenoten. Zeker nu je veel strijd ervaart in het geloof. Dat betekent volgens mij dat dit vast heel belangrijk voor je is (geweest).

Ik ben voor je op zoek gegaan of er groepen zijn waaraan je kunt deelnemen om je worstelingen te delen met anderen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik je kan verwijzen naar de stichting Helpende Handen.

Verder zijn er een aantal publicaties van onderzoeken te vinden op de website van Hanneke Schaap. Hanneke werkt als universitair docent godsdienstpsychologie aan de Rijksuniversteit Groningen. Daarnaast is zij coördinator van het kenniscentrum religie en levensbeschouwing bij Dimence in Zwolle.

Veel Sterkte met het doormaken van dit proces.

Hartelijke groet,
Vivia Verloop, Eleos

Dit artikel is beantwoord door

Eleos

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Nieuwegein
  • Status:
    Actief
112 artikelen
Eleos

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
louis2
22-09-2012 / 12:26
Hallo,

Ik ben 19, student en ook autist, je mag met mij contact opnemen.
Vraag mijn mailadres maar op bij de redactie.
janwillem72
22-09-2012 / 21:50
ik heb klassiek autisme hebben ze een keer gezegd zit in 2 lotgenotengroepen van helpende handen en van ins en outs. Zou je best wel willen leren kennen hoor er zitten ook 2 asperger-lotgenoten bij ins en outs in reeuwijk bij franka verburg die de gespreksleider is. Ik hoop nog wel is te horen.

(mailadres via vragen@refoweb.nl op te vragen)

Terug in de tijd

Als je last van verstopte oren hebt, kun je daardoor ook hoofdpijn krijgen?
Geen reacties
22-09-2009
1. De profeet zal komen in Kedar. Wie is hij? Wat zegt de Bijbel er van? 2. Waarom is Jezus volgens jullie gekruisigd? 3. Waar staat dat Jezus God is? 4. Drie in één, hoe kan dat? Jezus de Va...
5 reacties
22-09-2017
Een vriendin is getrouwd en ze is er nu achter gekomen dat haar man voor de zoveelste keer vreemd is gegaan, van wat zij weet. Het is in ieder geval niet meer op één hand te tellen. Hij liegt over all...
1 reactie
22-09-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering