Opwekking van een kind op Papua

Ds. C.G. Vreugdenhil / 1 reactie

25-11-2011, 17:19

Vraag

Beste ds. Vreugdehil. In een antwoord van prof. dr. Paul staat dat er in de zendingsgebieden en in de verdrukte kerk veel wonderen gebeuren. Zelfs dat er doden opstaan. Hij refereerde aan u, dat u het mee had gemaakt dat een kind werd opgewekt uit de dood. Zou u daar iets meer van kunnen vertellen? Ik bedoel de vraag niet uit sensatie maar het is een oprechte vraag. Ik heb het boek van Broeder Yun gelezen: "De hemelse man." Hij is een christen uit de vervolgde kerk uit China en vertelt ook van wonderen. Nu ben ik helemaal in verwarring gebracht doordat Yun's getuigenis in twijfel wordt getrokken, ook door dominees in Nederland. Daardoor ben ik aan alles gaan twijfelen, aan wonderen etc. Toen ik dat van u las, trok dat mijn aandacht. Zou u hier, hoe gevoelig dit misschien ook ligt voor u, wat over willen vertellen, als getuige hiervan? Alvast hartelijk bedankt.


Antwoord

In het tweede deel van mijn trilogie over het zendingswerk op Papua, genaamd "Medeburgers der heiligen" heb ik geschreven over de opwekking van een kind. Dat heeft God willen gebruiken om veel mensen te overtuigen van de echtheid van het Evangelie. Laten we niet te klein denken van God. Trek Gods almacht niet in twijfel vanwege de reacties van mensen. Hieronder de passage over dit wonder.

Hartelijke groet,
Ds. C. G. Vreugdenhil

 

Tags in dit artikel:

opwekkingwonderzending
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
MUS
27-11-2011 / 14:20
Er zijn altijd mensen die een wonder in twijfel trekken.
Prijs God dat ze nog steeds gebeuren.
Het geeft te denken als je niet ziet dat degenen, die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen (Markus 16:17).
Het geeft hoop dat Nederland weer zendingsland is geworden!

Terug in de tijd

Hoe komt het dat de ene kerkenraad wel aan mensen denkt die het krap hebben en de andere niet? Wij zitten in een kleine, maar rijke gemeente. We hebben eens eenmaal geld mogen ontvangen. Best wel een ...
1 reactie
25-11-2015
Als er kinderen gedoopt worden dan stelt het formulier de vragen aan de ouders “of gij niet belooft”, in plaats van “of gij belooft”. Vanwaar deze formulering?
Geen reacties
25-11-2014
In onze woonplaats (Urk) organiseert stichting HeartCry bezinningsavonden. Ik ben op een avond geweest en deze avonden worden bezocht door mensen van wie ik weet dat zij oprechte christenen zijn. Alle...
Geen reacties
25-11-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering