(...) Ik vind hem wel leuk. Leuker dan alle andere jongens waar ik mee omga. Hee...

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

25-11-2008, 00:00

Vraag

Er is een jongen die aandacht aan mij besteedt, meer dan wat ik gewend ben van andere jongens waar ik mee omga. Nu weet ik echter niet wat ik daar mee moet. Andere mensen raden mij aan alles op zijn beloop te laten, maar het maakt mij wat zenuwachtig en toch vind ik het ook wel weer spannend. Ik vind hem wel leuk. Leuker dan alle andere jongens waar ik mee omga. Heeft u een tip om die zenuwen wat beter aan te kunnen? Ik loop soms te trillen op mijn benen. Kan soms geen hap door mijn keel krijgen. Word erg onzeker als ik hem weer zie en durf hem niet goed aan te kijken en dat is een beetje vervelend. Het liefst zou ik gewoon willen reageren maar het lichaam functioneert echter anders dan dat ik wil. Heeft u tips hoe ik hier mee om kan gaan?


Antwoord

Lief zenuwachtig meisje,

Leuk, al die aandacht! Vooral omdat je deze jongen ook leuker vindt dan alle andere die je kent... is het niet zo, dat je gewoon verliefd bent? Dat die trillende benen net zoiets zijn als wat een ander omschrijft met “vlinders in je buik”? Is je onzekerheid niet toe te schrijven aan verliefd zijn en-dat-eigenlijk-nog-niet-willen-bekennen? Probeer je gevoelens eens nuchter onder ogen te zien en vraag jezelf af of je verliefd wilt en kunt zijn op deze jongen. Zo, ja dan komt je zekerheid vanzelf terug... daar ben ik niet bang voor, hoor!

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zie op bij het beroepingswerk op gergeminfo.nl dat een zendingspredikant op tweetal staat. Maar is het überhaupt wel mogelijk dat een zendingspredikant een beroep kan ontvangen?
Geen reacties
25-11-2020
Ik heb een vraag over het vagevuur. Zijn het alleen de katholieken die in het vagevuur geloven of geloven kerken zoals de PKN ook in het vagevuur?
Geen reacties
25-11-2020
Wat zegt de Bijbel over zorgen voor jezelf, over rust nemen en over je eigen grenzen respecteren? Dus: niet over je eigen grenzen gaan, maar ook niet anderen over jouw grenzen laten gaan. Assertief zi...
Geen reacties
25-11-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering