Zwanger raken

dr. NN / geen reacties

05-11-2011, 10:37

Vraag

Kun je zwanger raken wanneer er wel wat sperma in het begin van de vagina is gekomen, of kan dit alleen als het sperma heel diep in de vagina is gekomen?


Antwoord

Beste vragensteller,

Ja, je kunt zwanger raken als er een heel klein beetje sperma in de vagina is gekomen. Je kunt ook zwanger worden als er sperma in de buurt van de vagina komt en via een spoor van vaginaal slijm/vocht naar binnen kan zwemmen.

De kans om zwanger te worden is groter als meer zaadzellen de kans hebben gekregen in de buurt van de baarmoedermond te komen. Als je periodieke onhouding toepast en er gebeurt een ongelukje, kun je proberen het sperma zo snel mogelijk te verwijderen/weg te spoelen. De kans op zwangerschap is dan wat kleiner, maar zeker niet nul.

Een andere mogelijkheid is, als extra zekerheid een spermadodend middel toe te passen. Een goed middel, dat in Nederland helaas niet op de markt is, is Patentex oval (te bestellen via amazon.de).

Als je niet getrouwd bent en dit ongelukje ontstaan is terwijl je iets nader tot elkaar kwam dan je eigenlijk wilde voor het huwelijk, is het geen slecht idee er nog eens over na te denken hoe jullie je grenzen bewaken kunnen.

dr. NN

  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:
    Dokter NN geeft er de voorkeur aan om anoniem te blijven. Gegevens zijn bekend bij de redactie.

Tags in dit artikel:

spermavruchtbaarheidzwanger
geen reacties

Terug in de tijd

Wij, 2 meiden van 17, hebben een (aantal) vra(a)g(en). We hebben allebei verkering (1,5 jaar en een jaar) en we merken d...
geen reacties
05-11-2007
Ik heb al bijna drie jaar verkering met mijn vriendin (beiden 19 jaar) en we zijn van plan niet meer uit elkaar te gaan ...
9 reacties
05-11-2013
Ik wil graag in iemands poëziealbum een (berijmd) psalmvers zetten om die aan haar mee te geven voor haar verdere leven....
geen reacties
05-11-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering