God verlaten

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

29-04-2003, 00:00

Vraag

Ik ken een lied: "Als g' in nood gezeten, geen uitkomst ziet. Wil dan nooit vergeten, God verlaat u niet." Mijn vraag is: Als ik God nu wel verlaat, verlaat Hij mij dan nog niet?


Antwoord

Natuurlijk is de belofte ''God verlaat u niet'' een belofte voor diegenen die hun heil bij God zoeken. Ongelovigen en goddelozen verlaat Hij wel terdege (zie bijv. 2 Kronieken 15:2) Het is dus een geloofsbelofte.

Als de gelovigen echter God verlaten (en dat doen zij helaas nog al te vaak) dan kan God zeker daarover ook Zijn ongenoegen laten blijken. Er kan dan zowel een gevoel van Godsverlating zijn als blijken van verlating. Bijvoorbeeld toen Israël (Achan) van de buit van Jericho stal. De belofte aan Jozua was: Ik zal u niet begeven of verlaten, maar de mannen van Israël werden toen wel geslagen door Ai.

Hij verlaat de Zijnen echter nooit totaal en finaal, maar Hij brengt ze weer tot Hem terug (ondanks onze ontrouw), zodat zij ook weer weten en  ervaren: Hij verlaat mij niet!

Ds. J. L. Schreuders

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
174 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Tuinier. Wanneer ik bid om redding, vergeving en eeuwig leven tot Wie bid ik dan? Tot Christus als mens, of als God? Een vraag uit nood geboren.
13 reacties
29-04-2019
Ik word zeer regelmatig vernederd door een vriendin. Ook verzint ze allerlei rare verhalen over mij en vertelt ze aan iedereen die het maar horen wil. Wat moet ik doen?
1 reactie
29-04-2016
Ik had een dwangstoornis, dwanggedachten die over gingen in dwanghandelingen. Dit kwam omdat ik over gebeurtenissen de controle wilde houden, om dit te voorkomen of er niet aan te denken. Nu ben ik ge...
1 reactie
29-04-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering