Verschil Gereformeerde Gemeente en Gereformeerde Gemeenten in Nederland

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Zou u mij kunnen vertellen wat het verschil is tussen de Gereformeerde Gemeente en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Wat de culturele entourage betreft kun je dat zien als je goed om je heen kijkt.

Wat de inhoudelijke aspecten van de leer betreft is een wezenlijk verschil dat de Ger. Gem. in Ned. leren dat er geen welmenend aanbod van genade is en de Ger. Gem. leert dat wel. Juist door dat aanbod worden de hoorders van het woord schuldig gesteld als ze blijven in het ongeloof.

Lees in dit verband eens in de Dordtse Leerregels, II, art. 5-7. De Ger. Gem. in Ned redeneert: Als God iemand niet uitverkoren heeft kan Hij ook niet welmenend aan die persoon Zijn genade aanbieden.

De andere mening is dat God juist door middel van de prediking van de belofte van het Evangelie Zijn verkiezing realiseert, dwars door onze verantwoordelijkheid heen.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Ds. C.G. Vreugdenhil

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus-predikant

    Bekijk ook:

Geen reacties

Terug in de tijd

Ds. C. Harinck. U heeft het boek Personen uit de Christenreis en de Christinnenreis geschreven, maar dit is helaas nergens meer te krijgen. Heeft u nog een idee hoe ik hier aan zou kunnen komen?
Geen reacties
30-11-2001
Ik ben een jongeman van 24 jaar oud. Ik ben nog bezig met een studie (die ik over een of twee jaar hoop af te ronden) en woon nog bij mijn ouders. Veel mensen van mijn leeftijd hebben een relatie of z...
11 reacties
30-11-2013
Bloemen op een graf of grafkist is in onze kerk (Gereformeerde Gemeenten) niet gebruikelijk. Ik zie niet in waarom dit niet zou mogen. Het kan toch ook een teken zijn van psalm 103:8? Dan kan het juis...
Geen reacties
30-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering