Mijn ex- vriend heeft mij betast

J. Bayense / geen reacties

15-11-2003, 00:00

Vraag

Mijn voormalige vriend heeft mij erg betast en ik wil nu zo graag wraak nemen. In hoeverre mag je je hekel aan diegene laten merken?

Antwoord

Naar aanleiding van je vraag wil ik een paar opmerkingen maken: Je schrijft dat je vriend je erg heeft betast. Ik proef hier uit dat jij je hierdoor erg vernederd voelt. Je kunt je er vuil door voelen. Je schrijft niet hoe je gereageerd hebt op het moment dat het gebeurde. Heb je toen ook duidelijk laten merken en gezegd dat je dit niet wilde? Als dat niet zo is mag je ook boos zijn op jezelf. Laat altijd weten waar je grenzen liggen. Daar mag niemand overheen gaan.

Wraak lijkt me nooit goed. Wraak raakt niet alleen degene waar je boos op bent, maar beschadigt ook jezelf. Wraak verteert je van binnen. Boosheid is iets anders. Wanneer je boos bent op iemand, mag je dat ook laten blijken. Je emoties kunnen op die manier een uitweg vinden. Dat kan een stuk opluchting betekenen. Hierdoor kan ook de ruimte ontstaan om er later met elkaar over te spreken waarbij ook schuld en vergeving aan de orde kunnen komen.

Ik wens je veel sterkte toe bij de verwerking van deze pijnlijke ervaring.

J. Bayense

J. Bayense

J. Bayense

 • Geboortedatum:
  30-07-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Apeldoorn
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:

  Evangelist te Kerkrade

geen reacties

Terug in de tijd

Ik woon in de gemeente Reimerswaal en daar heerst een gereformeerde signatuur en cultuur. Ik woon in een 'gereformeerd' ...
8 reacties
15-11-2011
Komt OCD vaak voor i.c.m syndroom van asperger, of een HFA?
geen reacties
15-11-2008
Sinds kort zijn wij er achter dat dochtertje taaislijmziekte heeft. Deze ziekte is erfelijk en als we weer een kindje kr...
geen reacties
15-11-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering