Bijbelse toerusting beschikbaar maken via online onderwijs

NET Foundation (advertorial) / geen reacties

03-01-2021, 15:13

NET Foundation benut digitale middelen en kan daardoor, samen met lokale partners, Bijbelse toerusting beschikbaar maken. Online onderwijs biedt nieuwe en grote mogelijkheden, juist in moeilijk toegankelijke landen! Maakt u dit mede mogelijk?

U kunt ons werk ondersteunen met uw gebed of met een gift. We zetten ons graag samen met u in voor de voortgang van het Evangelie in gebieden waar dat hard nodig is!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Even persoonlijk...

Soms kan het leven anders gaan dan je zelf in gedachten hebt. Dat wil ik je dit keer vanuit mijn eigen leven meegeven. Niet om mijn verhaal centraal te stellen, maar om de grootheid en heerlijkheid van het Koninkrijk van God centraal te stellen. Om Hem leven wij en mogen we vanuit NET Hem volgen en dienen.

Bekijk hieronder de video.

 
 
 
 
 

Begrijpt jij wat je leest?

Begrijpt jij wat je leest in de Bijbel? Of is het Evangelie van God voor jou zo overbekend dat de woorden en zinnen vaak gedachteloos voorbij schuiven? Bijvoorbeeld: de kerstboodschap dat God vanuit Zijn grote liefde Zijn eigen Zoon naar deze ondergaande wereld gestuurd heeft; of de woorden van de Heere Jezus Zelf, waarmee Hij ons oproept om Hem te volgen en onszelf te verloochenen. En mediteer eens over de belofte, dat als we in Hem blijven, we veel vruchten zullen dragen!

Wat zou het voor de mensen om ons heen een enorme zegen en vreugde zijn, als zij door onze levens de betekenis van het Evangelie zien, begrijpen en navolgen. Tot eer van God!

In deze nieuwsbrief lees je hoe God hier mensen voor gebruikt. Gebruikt Hij jou ook?

Ik wens je gezegende kerstdagen en een goed 2021 toe.

Raymond Warnaar | directeur

 
 
 
 
 

Geroepen door God, vol van het Evangelie, wil hij dit Evangelie graag doorgeven aan mensen om hem heen. Maar… wie zal hém onderwijzen? Begrijpt hij zélf alles wat hij in de Bijbel leest?

In het hoofdartikel van onze papieren nieuwsbrief lees je meer over de weg die Afraheem uit Pakistan heeft afgelegd om voorganger te worden.

 
 
 
 
 

Care Channels International

Care Channels International werkt al jaren in Pakistan op drie verschillende terreinen: bestrijding van armoede, gezondheidszorg en onderwijs. Het onderwijs is van hoog niveau en de opbrengst van de duurste school wordt gebruikt om tien schooltjes in armere wijken in de lucht te houden. Door hun aanpak komt Care Channels ook met voorgangers in aanraking, die laag opgeleid zijn. Daar zijn wij gevraagd bij te helpen.

Seng Eng van Care Channels: ‘Onze voorgangers zijn zo laag geschoold, dat we ze eerst een jaar moeten trainen voordat ze met NET aan de slag kunnen. De meeste dominees die wij ondersteunen hebben niet meer dan een paar jaar lagere school gevolgd. Ze zijn niet gewend om in de boeken te zitten!’ Samen met Care Channels wil NET deze voorgangers aan de hand nemen om na te denken over hun geloof en hun roeping. Daarna gaan we samen de Bijbel lezen en ze helpen met het voorbereiden van een preek. Zo willen we deze voorgangers helpen om met meer diepgang te preken en beter toegerust in de gemeente te staan.

 
 
 
 
 
Tebebe ontvangt om door te geven!

In Ethiopië is een team van zeven toerusters die met elkaar online de NET cursussen volgt. Na afloop van elke cursus keren ze terug naar hun geboortegrond om het geleerde in hun eigen taal (Amhaars) door te geven aan meer dan twintig evangelisten en voorgangers in hun dorp. Want wat je ontvangen hebt, moet je doorgeven, zeker als het de woorden van God zijn!

 
 
 
Churchplanting in India


Ramesh uit India is met zijn team al dertig jaar bezig met het planten van nieuwe kerken. Hij zegt: ‘Een voorganger die we hebben uitgekozen voor dit werk, sturen we naar een specifiek gebied. We stellen hem voor om de eerste paar maanden alleen maar te bidden en gebedswandelingen te maken om zo de buurt en de mensen te leren kennen.’

 
 
 
 
 

Steunt u ons werk?

NET Foundation benut digitale middelen en kan daardoor, samen met lokale partners, Bijbelse toerusting beschikbaar maken. Online onderwijs biedt nieuwe en grote mogelijkheden, juist in moeilijk toegankelijke landen! Maakt u dit mede mogelijk?

U kunt ons werk ondersteunen met uw gebed of met een gift. We zetten ons graag samen met u in voor de voortgang van het Evangelie in gebieden waar dat hard nodig is!

 
 
 
 
 
 
 
 
0031 (0) 55 2000236
Laan van Westenenk 12 7336 AZ APELDOORN
info@netfoundation.nl
www.netfoundation.nl

 
NET Foundation Facebook
 
NET Foundation Twitter
 
NET Foundation LinkedIn
 
NET Foundation Instagram
 
 
     
 
NET Foundation (advertorial) op 03-01-2021, 15:13
geen reacties

Meer nieuws

Bijna 10 miljoen bekeken pagina's werden er op Refoweb.nl  genoteerd in 2020, lieten we eerder in het jaaroverzicht wete...
geen reacties
01-01-2021
835 vragen en antwoorden werden er in 2020 online gepubliceerd. En vele, vele (al eerder beantwoorde) vragen handelden...
geen reacties
31-12-2020
GlobalRize start dinsdag 22 december met een online bijbelmarathon om aandacht te vragen voor de wereldwijde evangelieve...
geen reacties
16-12-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering