Refoweb in 2020

Refoweb / geen reacties

31-12-2020, 08:00

835 vragen en antwoorden werden er in 2020 online gepubliceerd. En vele, vele (al eerder beantwoorde) vragen handelden we via mail, Whatsapp en sociale media af. 119 panelleden leverden dit jaar hun vrijwillige (!) bijdrage. Hartelijk dank daarvoor!

Meer dan 1,3 miljoen (unieke) bezoekers kwamen er over de vloer van Refoweb.nl. Een kleine 10 miljoen pagina’s werden er daarbij bekeken, aldus het statistiekenprogramma.

Wat verder opviel in het afgelopen jaar:

In juni besloten we maar eens werk te maken van onze Instagram. Via een omweggetje (link in bio) kun je nu makkelijk de artikelen bij de foto’s bezoeken. Op dit moment volgen ruim 2000 mensen ons daar en kunnen dagelijks de updates op de website bijhouden.

In diezelfde maand ging er een filmpje van een psalmzingende jongedame viraal op Twitter. Navraag leerde dat het ging om de zieke ‘Fleur’ op weg naar een behandeling. De peuter zingt uit volle borst Psalm 42 mee. En dat komt binnen…

Bij wie het ook een enorme indruk achterliet, was dominee de Groot. Hij speelde de video zelfs af vanaf de kansel. “De Heere denkt dus nog aan kinderen”, sprak de dominee geëmotioneerd na afloop. "Lieve kinderen, zul je dat onthouden? Hij dénkt aan jullie…om je genade te geven.”

De filmpjes werden samen meer dan een half miljoen keer bekeken.

De nu vijfjarige Flore (haar echte naam) heeft leukemie en moest het afgelopen jaar iedere week naar het ziekenhuis voor chemokuren. Inmiddels is het zwaarste deel van de behandeling achter de rug en krijgt het meisje ook weer wat meer energie, vertelt haar vader. Nog dagelijks komen er kaarten binnen voor Flore en het zingen is ze ook nog niet verleerd. In een artikel op Refoweb hopen we hier volgende week wat uitgebreider op terug te komen.

 

Een dieptepunt in de geschiedenis van Refoweb bereikten we in juli. Het Nederlands Dagblad pakte uit met een onderzoeksreportage over een misbruikschandaal in christelijke kring. Onze webstek was helaas de plek waar hij zijn slachtoffers ronselde. In dit artikel geven we aan wat de stappen zijn die we toen en nu hebben ondernomen.

 

Refoweb slaat zijn vleugels uit. Nou ja, eentje in elk geval. In november huurde we de prachtige concertzaal Het Cenakel in Tilburg af en lieten musicus Hendrik Jan van der Heiden los op de schitterende piano van Steinway & sons. We namen 19 nummers op met de allermooiste christelijke muziek. Een zestal liederen zijn al gepubliceerd. Speel hier de hele playlist af. En abonneer je op ons kanaal voor nog veel meer van dit moois. Vergeet het duimpje bij de video's niet a.u.b.

 

Nieuw is de bijbelplugin bij de vragenrubriek. Dit programmaatje (gratis ter beschikking gesteld door GlobalRize) maakt automatisch links van bijbelverwijzingen naar een HSV-bijbeltekst. Dus bijvoorbeeld zo in Psalm 103 vers 10. Ze worden aan alle nieuwe artikelen toegevoegd.

 

P.S. benieuwd naar de statistieken van 20192018,  201720162015201420132012 en 2011?

Tags in dit artikel:

refoweb
Refoweb op 31-12-2020, 08:00
geen reacties

Meer nieuws

GlobalRize start dinsdag 22 december met een online bijbelmarathon om aandacht te vragen voor de wereldwijde evangelieve...
geen reacties
16-12-2020
Een brede groep van onder meer predikanten en voorgangers is een nieuw samenwerkingsverband gestart: de stichting ‘Bijbe...
1 reactie
10-12-2020
Uit recent onderzoek van de Bond tegen vloeken blijkt dat twee op de drie kinderboeken vloeken of grove taal bevat. Dit ...
geen reacties
19-11-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering