Ontwikkelingen samenwerking HHK en CGK

Ds. M.W. Muilwijk / Geen reacties

02-04-2007, 00:00

Vraag

Hoever zijn inmiddels de ontwikkelingen wat betreft een samenwerking of zelfs samengaan van HHK en CGK?


Antwoord

Beste vragensteller,

Hoewel ik lid ben van de HHK en ook het Kerkblad lees, vond ik toch dat ik dit beter rechtstreeks aan de scriba van de HHK kon vragen. Deze antwoordde het volgende.

“Veel officiële mededelingen kunnen hierover niet gedaan worden. Er zijn een drietal samensprekingen geweest tussen de deputaten van de Chr. Geref. Kerken en een delegatie van het moderamen van de HHK. Deze zijn in goede harmonie verlopen. De resultaten daarvan zullen worden gerapporteerd aan de Chr. Geref. synode die eind dit jaar vergadert. De synode van de HHK heeft groen licht gegeven voor voortzetting van deze gesprekken, alsook voor samenwerking op plaatselijk vlak waar sprake is van geestelijke eenheid en herkenning.”

“Op het gebied van het jeugdwerk ontvangt de HHJO (Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie) veel ondersteuning van het LCJ. Daarnaast zijn er veel gezamenlijke conferenties van de ambtsdragers van beide kerken. Laat er de bede zijn dat de Koning der Kerk ons door Zijn Geest tot waarachtige eenheid brengt.”

De laatste bede zou ik van harte, niet alleen richting de CGK, maar richting alle kerken, waarbij ik de PKN toch met name wil noemen, willen onderstrepen: één in de Levende Christus. Ik hoop dat hiermee je vraag voldoende is beantwoord.

M. W. Muilwijk

Dit artikel is beantwoord door

Ds. M.W. Muilwijk

  • Geboortedatum:
    23-12-1980
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Aalst
  • Status:
    Actief
143 artikelen
Ds. M.W. Muilwijk

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent de uitdrukking “op rietstaven leunen”?
Geen reacties
02-04-2019
Hoe moet je omgaan met het volgende probleem? Je voelt je aangetrokken tot twee meiden (je mag ze beiden meer dan andere meiden), de één woont dichtbij en zit in dezelfde kerk en het andere meisje woo...
Geen reacties
02-04-2004
Ik heb vier maanden verkering met een hele lieve jongen. Nu merk ik dat we de laatste tijd op lichamelijk gebied erg snel intiemer worden. Bleef het eerst alleen bij normaal zoenen, nu wordt het allem...
Geen reacties
02-04-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering