Nieuwe hobby's voor vriend

Ds. M.W. Muilwijk / geen reacties

12-01-2007, 00:00

Vraag

Hoe stimuleer ik mijn vriend met het ontwikkelen van nieuwe hobby's? Ik zie ertegen op om hem, in ons huwelijk, alleen maar achter het scherm te zien zitten of zich wellicht te vervelen. Zijn er bepaalde deskundigen, boeken, cursussen of testjes waardoor hij geholpen wordt zich te vermaken of waarmee hij erachter komt wat hij leuk vindt of wat zijn talenten zijn?

Antwoord

Beste vragenstelster,

Ik vind dit een lastige vraag. Ik heb eigenlijk een paar wedervragen die je misschien op weg kunnen helpen. Allereerst de vraag: waar komt precies je vraag vandaan en waar de stress dat je bang bent dat hij zich óf verveelt óf alleen maar achter een scherm zit?
 
Ten tweede, heb je hem zelf wel eens gevraagd wat hij leuk vindt of wat hij vroeger leuk vond. Je kunt er eens mee beginnen hem dat te vragen:
het lijkt me dat daar toch wel iets uitrolt. Praten is hoe dan ook heel goed, juist in voorbereiding naar een huwelijk.

Ten derde zou je het ook je aanstaande schoonouders kunnen vragen. Uiteindelijk kun je er eerst het beste zelf samen uit proberen te komen.

Aan boeken, cursussen of deskundigen kan ik je niet helpen: maar op internet kun je vast wel iets vinden. Ik zelf vond iets toen ik ‘interessetest’ bij www.google.nl intikte. In elk geval succes gewenst.

M. W. Muilwijk

Ds. M.W. Muilwijk

Ds. M.W. Muilwijk

 • Geboortedatum:
  23-12-1980
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Aalst
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

vrijetijdsbesteding
geen reacties

Terug in de tijd

Er wordt vaak veel belang gehecht aan hoe iemand tot geloof komt. Maar staat het ook in de Bijbel dat je moet weten hoe ...
1 reactie
12-01-2010
Nu de kerstdagen weer bijna zijn aangebroken hebben wij een vraag. Met veel kerstvertellingen en kerstliederen wordt er ...
3 reacties
12-01-2012
Ik ging de laatste maanden heel veel met een jongen om (hij heeft een, voor mij onbekende, vriendin). Op een gegeven mom...
geen reacties
12-01-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering