Godsdienst leren op zondag

Ds. M.F. van Binnendijk / geen reacties

08-04-2004, 00:00

Vraag

Hoe denkt u over godsdienst leren op zondag? Zelf ben ik van mening dat dat niet mag, want in de Bijbel staat toch dat je op de zondag niet mag werken? Wat mij opvalt is dat veel refo's op zondag godsdienst en catechisatie leren. Wat is uw mening daarover?

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Antwoord

Het is de vraag of het op zondag geven van christelijk onderwijs en geloofsonderricht, valt onder de door de Tien Geboden aangewezen 'arbeid' die de zondagsrust verstoort, of onder de werken der barmhartigheid (zoals politie, verpleging e.a., die de Schrift wel toelaat voor de sabbatdag).
 
Met name op de zendingsvelden en in gebieden waar men grote afstanden moet overbruggen om elkaar te ontmoeten (ik denk o. m. aan Afrika, Canada en Amerika waar dit gemeengoed is, ook binnen de Ger. Gemeente), zijn de zondagen uitgelezen momenten om elkaar te ontmoeten in de kerkgang en wordt er tegelijk zondagsschool, catechisatie en clubwerk gegeven. Om van God geleerd te worden. Jongeren kunnen elkaar ontmoeten. Er is een gezamenlijke maaltijd. Meestal gaat men pas 's avonds of de andere dag weer terug naar huis.
 
Als je vraag echter te maken heeft met huiswerk maken, dan is alle huiswerk af te wijzen. De rustdag is voor rust in het gemoed - in hart én hoofd. Als je leert om te leren, is daar de zaterdag goed genoeg voor.
 
Ds. M. F. van Binnendijk, Capelle aan den IJssel

Ds. M.F. van Binnendijk

Ds. M.F. van Binnendijk

 • Geboortedatum:
  30-11-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Stadskanaal
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Lees ook: het weblog 'Dominee in de bajes'

Tags in dit artikel:

zondag
geen reacties

Terug in de tijd

Mijn ex is naar Nederland verhuisd. Hij is Engels en woont en werkt in Amsterdam sinds drie weken. Hij voelt zich soms a...
geen reacties
08-04-2008
Wat is de betekenis van neus in het Hebreeuws?
geen reacties
08-04-2011
Zou Jezus, als volmaakt mens, ook humor gekend hebben?
11 reacties
08-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering