(...) Op welke punten MOET een stelletje het GEWOON met elkaar eens zijn om een ...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

27-05-2006, 00:00

Vraag

Ik heb een vrij lange periode al een relatie met een lieve jongen. We zijn erg gehecht aan elkaar en hebben een intieme band, die prettig, uitdagend en serieus is. Onze karakters en meningen verschillen soms wat en soms maak ik me zorgen over hoe het moet na de huwelijksdag. Op welke punten MOET een stelletje het GEWOON met elkaar eens zijn om een redelijke kans te hebben op een geslaagd huwelijk?

Antwoord

Dat is een hele moeilijke vraag. Daar kun je niet zomaar lijstjes van maken. Aan de ene kant is het ook wel leuk als je wat verschillend bent omdat je dan elkaar zo kunt aanvullen. Heel vaak voel je juist aangetrokken tot eigenschappen van de ander die je zelf mist.

De vraag is niet zozeer waarin je verschilt als wel hoe je met die verschilpunten omgaat. Als je om het minste of geringste ruzie hebt, dan wordt het wel heel erg moeilijk. En de eigenschappen van de ander moeten je ook niet steeds irriteren. Inderdaad moeten er wel een aantal basisgemeenschappelijkheden zijn zoals het samen delen van het geloof, interesses, omgaan met geld en goed.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zat net op jullie site te lezen (mijn complimenten trouwens!). Ik vind de vragen en antwoorden super interessant en ook heel goed. Ik heb alleen een vraag over muziek. In een antwoord op de vraag w...
Geen reacties
27-05-2003
Aan een ervaringsdeskundige. Wij zijn een stel, zijn beiden 20 jaar en hebben anderhalf jaar verkering. We zijn echt heel gelukkig, onze relatie is heel duidelijk verbonden door een drievoudig snoer, ...
Geen reacties
27-05-2010
Geeft Eleos goede hulp? Iemand ervaringen mee? Een jongere.
Geen reacties
27-05-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering