Oude Jacob ziet slecht

Ds. A.K. Wallet / Geen reacties

19-02-2024, 09:32

Vraag

Ik las onlangs Genesis 48 waarin staat beschreven dat Jakob de zonen van Jozef zegent. Op een gegeven moment vraagt Jakob aan Jozef wie dat zijn. Dan zegt Jozef dat het zijn zonen zijn. Dus eigenlijk de kleinzonen van Jakob. Betekent dit dat Jakob zijn kleinzonen, zonen van Jozef, nooit eerder had ontmoet? Terwijl Jakob na aankomst in Egypte toch nog zeventien jaar daar gewoond heeft. Zou er dan geen contact met het gezin van Jozef geweest zijn? Zomaar wat vragen die bij mij opkwamen.


Antwoord

Het antwoord op deze vraag kan kort zijn. Door ouderdom waren de ogen van Jacob verslechterd, zodat hij niet duidelijk kon zie wie wie was. Zie  Genesis 48:10. Dus het is niet zo dat hij de kinderen van Jozef niet kende, want dat is zeker wel het geval geweest. Zij zijn in die 17 jaar geen vreemden voor hem gebleven.

Maar ondanks dat hij stervende was, werd hij verlicht en gesterkt door Gods Geest, zodat hij de zegen over de kinderen mocht  uitspreken.

Hartelijk groeten en Gods zegen toegewenst,
Ds. A. K. Wallet

Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.K. Wallet

  • Geboortedatum:
    17-06-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Schoonrewoerd
  • Status:
    Actief
206 artikelen
Ds. A.K. Wallet

Bijzonderheden:

emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik las in Jeremia 18 het gebed van Jeremia of de Heere zijn tegenstanders zwaar wil straffen: van vers 19. Hoe moet ik dit rijmen met het gebed voor je vijanden en heb je vijanden lief?
1 reactie
17-02-2012
Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin en daar ben ik dankbaar voor. Maar in mijn tienerjaren wilde ik niet meer mee naar de kerk. Ik had geen boodschap aan Gods woorden en aan Zijn geboden. Ik le...
2 reacties
17-02-2015
In de Herziene Statenvertaling staat in Handelingen 20:24: “Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen...
Geen reacties
17-02-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering