Particuliere verzoening begrijpen (2)

Redactie Refoweb / Geen reacties

22-12-2023, 08:05

Vraag

Beste ds. Van den Brink. Dank voor uw reactie op mijn vraag over de particuliere verzoening. In de meeste dingen van wat u schreef sta ik helemaal aan uw zijde en erken ik die ook. Alleen dat lost niet helemaal mijn verwarring op (...)


Antwoord

Dit is een vragenrubriek en het is niet de bedoeling om in discussie te gaan over een antwoord. Ds. Van den Brink heeft verschillende vragen over de uitverkiezing beantwoord en andere predikanten hebben dat met hem gedaan. Ruim honderd vragen en antwoorden over dit onderwerp staan inmiddels bij ons online. Alle aspecten die je in jouw opmerkingen voor het voetlicht brengt zijn ook al verschillende keren in onze vragenrubriek aan de orde geweest. Je kunt ze vinden onder de tag 'Uitverkiezing'.

Maar waarom ben je op zoek naar een wiskundige formule om alles in jouw beleving kloppend te krijgen? Wij hebben te maken met Gods geopenbaarde wil. En daarin ligt de eis van geloof en bekering. Wie buigt aan de voeten van Christus en in het geloof Hem aanneemt als zijn Zaligmaker en Verlosser, is uitverkoren. En wie die roepstem niet gehoorzaamt is dat niet. Meer hoef je niet te weten. “Kust den Zoon, opdat Hij niet toorne, en gij [op] den weg vergaat, wanneer Zijn toorn maar een weinig zou ontbranden. Welgelukzalig zijn allen, die op Hem betrouwen” (Psalm 2:12).  

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2408 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent “het uitgedrukte Beeld Zijner zelfstandigheid”? Hebreeën 1:3.
Geen reacties
21-12-2018
Ik ben 18 jaar en heb een kindje van een half jaar. Helaas ben ik met mijn ex-vriend te ver gegaan waardoor ik zwanger raakte. Hij is helemaal uit beeld. Graag wil ik schuldbelijdenis doen. Toch vraag...
57 reacties
21-12-2016
Ik heb deze vraag naar aanleiding van een ontmoeting met een jongeman. Ik ben een meisje (20) dat in het dagelijks leven niet veel christelijke mensen tegenkomt. Ik heb een tijd op een christelijke da...
8 reacties
21-12-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering