'Hier rust' op grafsteen

Redactie Refoweb / 4 reacties

22-12-2022, 07:59

Vraag

Mag je bij een onbekeerd iemand “hier rust” op zijn/haar grafsteen zetten?


Antwoord

Ja. Op die plek rust het lichaam tot de jongste dag, de wederkomst van Christus. Dan worden ziel en lichaam weer met elkaar verenigd. Dan houdt het lichaam op met ‘rusten’ en gaan ziel en lichaam naar hun eeuwige bestemming.

Lees ook het artikel 'Nu oordeel of bij de wederkomst'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
Davinci83
22-12-2022 / 13:59
Uiteraard mag dat, want in de bijbel vind je nergens dat dat niet mag. Je kunt je wel afvragen of het passend is. Rust deze persoon echt of verkeerd deze in een toestand waarbij dat woord niet past.
Je noemt het woord 'bekeerd'. Dat woord roept verwarring op. Je bedoeld hoogstwaarschijnlijk 'wedergeboren', oftewel positioneel in geredde toestand tegenover God staan. Wat betreft bekeerd: dan denk ik eerder aan 'dagelijkse' bekering, dus jezelf steeds weer richten (vanuit je nieuwe identiteit in Christus) op het goede/God's wil.
Greenway
23-12-2022 / 17:40
Het komt voor mij als begraafplaatsbeheerder wat vreemd over: hier rust.
In het antwoord staat:op die plek rust……
Terwijl het meestal 20 tot 30 jaar is , en dan heeft een gemeente de mogelijkheid om te gaan ruimen en worden de grafstenen verwijderd.
Hier rust is meestal maar tijdelijk.
Omega
24-12-2022 / 14:22
Volgens mij zijn er nog genoeg kerkelijke gemeenten met een eigen begraafplaats en eeuwigdurende grafrust. Bovendien worden oude graven rond historische (hervormde) dorpskerken ook niet geruimd. En als de stoffelijke resten bij ruiming in een knekelput terecht komen, dan rust het daar verder tot de wederkomst. Dus zolang een steen op het graf staat, rust daar het 'lichaam'.
WillemB
25-12-2022 / 16:12
@Davinci83
Ik begrijp wat je bedoelt, je hebt het over de noodzakelijke dagelijkse heiligmaking.
Maar eerlijk gezegd denk ik dat je het zelf verwarrend maakt, alsof wedergeboorte en bekering (dus ook “gewoon” het bekeerd zijn) niet volledig bij elkaar horen.
Op veel plekken in het Woord lezen we dat mensen zich bekeerden, na de dringende oproep om zich te bekeren.
Dus in de meeste gevallen gaat het in het Woord juist niet om de dagelijkse bekering, maar de eerste en eenmalige ommekeer naar God toe.
Bekeert u en gelooft het Evangelie.

Terug in de tijd

Mijn vriend en ik hebben anderhalf jaar verkering. Ik hou veel van hem maar heb al heel mijn verkeringstijd last van twijfels of ik wel genoeg van hem houd en dan weer of hij wel genoeg van mij houd. ...
3 reacties
21-12-2010
Mijn vader heeft mij heel veel pijn gedaan met dingen. Ik kan hem dat niet vergeven en houd bewust afstand! Hij heeft als het ware 'afgedaan' bij me. Niet van het een op het andere moment, maar langza...
13 reacties
21-12-2012
Ik zit met een groot probleem. Ben een jonge vrouw van 25. Heb geen relatie (waar ik soms erg veel verdriet om heb). Ik ben een erg zwaarmoedig persoon. Maar nu merk ik bij mezelf als ik bij een famil...
Geen reacties
21-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering