HSV Studiebijbel met groene voetnoten

Herziene Statenvertaling / Geen reacties

15-11-2022, 13:20

Vraag

Tijdens het gebruik van de HSV Studiebijbel vraag ik me af wat de verschillende groene kleuren van de tekstvakken betekenen. Voor- of achterin de Studiebijbel zelf staat geen uitleg hierover. Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen de groene letters in witte tekst, lichtgroene tekstvakken en donkergroene tekstvakken?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Dank voor je vraag. De verschillende kleuren die gebruikt worden in de HSV Studiebijbel binnen de voetnoten corresponderen met de indeling die de oorspronkelijke ESV Study Bible heeft toegepast.

1. De ESV Study Bible kent gewone voetnoten (in de HSV Studiebijbel zonder steunkleur, letters in groen).

2. Er zijn ook noten die betrekking hebben op een groter cluster van bijbelverzen. Die kregen in de HSV een lichtgroene steunkleur.

3. Ten slotte zijn er ook noten die teruggaan zijn op de indeling. Deze noten corresponderen met de indeling die in elke inleiding op een bijbelboek onder het kopje “overzicht” gegeven wordt en worden in de HSV Studiebijbel met een donkergroene steunkleur afgedrukt.  Je vindt bijvoorbeeld bij Markus 1 een donkergroen stukje “1:1-15 Inleiding”.  Dat correspondeert met “Inleiding (1:1-15)” dat op de linkerbladzijde onder “overzicht” staat.

Zo is door de opmaker geprobeerd om de oorspronkelijke indeling intact te houden. Ik hoop dat het daarmee duidelijk is geworden.

Met vriendelijke groet,
Ds. L. B. C. Boot

Dit artikel is beantwoord door

Herziene Statenvertaling

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
93 artikelen
Herziene Statenvertaling

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn nu bijna twee maanden getrouwd en hebben nog steeds niet echt gemeenschap gehad. Het condoomgebruik bijvoorbeeld werkt nogal lustremmend bij mijn man. Maar ook lijkt hij er niet zoveel behoef...
Geen reacties
15-11-2008
In Numeri 11:1 lees ik dat het vuur van de Heere onder het volk brandde en verteerde aan de rand van het kamp. Wat zou het doel zijn om het aan de rand van het kamp te laten branden?
2 reacties
15-11-2019
Ik heb een vraag over alimentatie en wat de wet zegt over verplichtingen van beiden kanten. Wanneer de een bijvoorbeeld in Zeeland woont en de ander in Groningen, hoe moet je dan omgaan met de reiskos...
3 reacties
15-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering