HSV Studiebijbel met groene voetnoten

Herziene Statenvertaling / Geen reacties

15-11-2022, 13:20

Vraag

Tijdens het gebruik van de HSV Studiebijbel vraag ik me af wat de verschillende groene kleuren van de tekstvakken betekenen. Voor- of achterin de Studiebijbel zelf staat geen uitleg hierover. Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen de groene letters in witte tekst, lichtgroene tekstvakken en donkergroene tekstvakken?

ADVERTORIAL

HOE breng jij je vakantie door?

Alleen of samen met je vrienden, jongeren- of catechisatiegroep op diaconale jongerenreis naar Oost-Europa? Geef je geloof handen en voeten én doe interculturele ervaring op. Ga in de zomer van 2024 met ons mee op HOEliday!

HOE breng jij je vakantie door?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Dank voor je vraag. De verschillende kleuren die gebruikt worden in de HSV Studiebijbel binnen de voetnoten corresponderen met de indeling die de oorspronkelijke ESV Study Bible heeft toegepast.

1. De ESV Study Bible kent gewone voetnoten (in de HSV Studiebijbel zonder steunkleur, letters in groen).

2. Er zijn ook noten die betrekking hebben op een groter cluster van bijbelverzen. Die kregen in de HSV een lichtgroene steunkleur.

3. Ten slotte zijn er ook noten die teruggaan zijn op de indeling. Deze noten corresponderen met de indeling die in elke inleiding op een bijbelboek onder het kopje “overzicht” gegeven wordt en worden in de HSV Studiebijbel met een donkergroene steunkleur afgedrukt.  Je vindt bijvoorbeeld bij Markus 1 een donkergroen stukje “1:1-15 Inleiding”.  Dat correspondeert met “Inleiding (1:1-15)” dat op de linkerbladzijde onder “overzicht” staat.

Zo is door de opmaker geprobeerd om de oorspronkelijke indeling intact te houden. Ik hoop dat het daarmee duidelijk is geworden.

Met vriendelijke groet,
Ds. L. B. C. Boot

Herziene Statenvertaling

Herziene Statenvertaling

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is het verschil tussen een dominee die beroepen wordt en een dominee die benoemd wordt? Ik zag laatst namelijk bij beroepingsnieuws staan: "Beroepen te..." en "Benoemd te..."
Geen reacties
15-11-2012
Waarom wordt er in de Gereformeerde Gemeenten zo weinig aandacht gegeven aan levensheiliging? De noodzaak van geloof en bekering neemt (terecht) een grote plaats in. Maar waarom worden er zo weinig ha...
Geen reacties
15-11-2003
Ik ben pas gediagnostiseerd met BPS. Echter kan ik me alleen vinden in deze problematiek op het gebied van mannen (intieme relaties). Ik heb daarbuiten goede vrienden en vriendinnen. Tevens nog van de...
Geen reacties
15-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering