Stijging bloeddruk

drs. A. Meijer / 1 reactie

13-09-2022, 07:56

Vraag

Gaat je bloeddruk erg stijgen als je geen suiker meer eet? Dat doe ik nu sinds een  paar maanden, tegen de migraine. Het werkt best goed al ben ik er niet helemaal vanaf. Wel heb ik  minder een opgejaagd gevoel. Kortom, het bevalt me goed.

Nu is het zo dat ik wel meer zout eet, ‘s ochtends twee crackers met kaas, ‘s middags drie volkoren boterhammen met bijvoorbeeld kaas, pindakaas, worst of eiersalade. Dan de warme maaltijd en aan het eind van de avond wat ongezouten noten meestal in combinatie met een paar toastjes met kaas (jongbelegen). Ik ben niet heel veel anders gaan eten, maar ik ben hier toch benieuwd naar. Verder drink ik veel theewater en twee kopjes koffie.

ADVERTORIAL

Ontmoet de vervolgde kerk

Als we iets kunnen leren van de vervolgde kerk, dan is het wel dat de Here God een Baken van hoop is. Hoe de vervolgde kerk hiermee omgaat, horen we tijdens de Open Doors-dag op 8 oktober 2022.

Boek nu je tickets!

Ontmoet de vervolgde kerk

Antwoord

Beste vragensteller,  

Minder suiker eten verhoogt de bloeddruk niet. Sterker nog, teveel suikers in onze voeding hebben juist (op termijn) een bloeddrukverhogend effect. Gemiddeld genomen geeft een zoutbeperking in de voeding ook een bloeddrukverlagend effect. Dus het is beter niet teveel zout toe te voegen.
  
Tips voor gezonde voeding kunt u lezen op thuisarts.nl

Met vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief
1 reactie
drj
16-09-2022 / 17:55
In aanvulling op het antwoord:
Als je veel thee en koffie drinkt, kan dat wel degelijk je bloeddruk verhogen en dat draagt ook bij aan een opgejaagd gevoel.
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Vertaling Mattheus 22:14. Laatst hoorde ik een preek van dr. Paul Visser over deze tekst. Hij vertelde dat deze tekst ei...
16 reacties
12-09-2016
Sinds kort doe ik HBO Rechten op de HU. Ik heb nu een week les gehad en het valt me eigenlijk tegen. Niet zo zeer de stu...
3 reacties
12-09-2016
Aan ds. Vergunst. Ik las pas het volgende: “Gevoelig is wat anders dan levendmaking.” Ik schrok toen zo en dan ben ik zo...
geen reacties
12-09-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering