Jezus redt-sticker op auto

Ds. C. Harinck / 4 reacties

07-06-2021, 08:05

Vraag

Een vraag aan een Ger. Gem.-dominee. Ik ben zelf belijdend lid in de Gereformeerde Gemeenten en wil graag een sticker op mijn bedrijfsauto plakken. Ik werk regelmatig bij verschillende bedrijven en vind het moeilijk om een gesprek aan te knopen over het geloof. Door zo’n sticker gaan ze snel vragen stellen en ik wil graag Gods naam belijden en omdat het mijn hartewens is dat meer mensen van Jezus Christus horen. Ik wil (subtiel) op de achterkant van mijn eigen werkbus (ik ben zelfstandige) een sticker plakken met de tekst: “Jezus redt! Gelooft in Hem! Johannes 3:16”. Mijn vraag: is dit verantwoord? 

Met vriendelijke groet, een 24-jarige man.


Antwoord

Beste broeder,

De gedachte dat zoveel mensen nog nooit van God en Christus, de noodzaak van bekering en geloof gehoord hebben, kan je benauwen. Zo verging het mij tenminste toen ik verstond een ziel te bezitten en op reis te zijn naar de eeuwigheid. Ik vind de zwaarte die u voor andere mensen voelt dan ook juist en goed. Wat kunnen wij anderen gemakkelijk verloren laten gaan! Ik begrijp ook dat daar over spreken met onkerkelijken niet gemakkelijk is. Er moet zoals u zegt een aanleiding toe zijn. Je moet ergens op kunnen inhaken. Vanuit dat oogpunt begrijp ik je vraag over de sticker.
 
Nu zijn daar twee kanten aan. Sommigen lopen daardoor te koop met hun christen-zijn. Maar ons christen-zijn moet blijken uit ons gedrag, uit ons anders zijn van binnen. De schreeuwerige leuzen stoten ook alleen maar af. Je verhef jezelf dan boven ongelovigen. Daarom ben ik niet zo voor stickers op je auto.

Maar een bescheiden sticker die zegt wie God en Jezus voor je zijn en die mogelijkheid tot nader vragen opwekt, zou in uw geval wel kunnen. Soms is een Bijbeltekst nog het beste. 

Ik hoop je wat verder geholpen te hebben,
Ds. C. Harinck

Dit artikel is beantwoord door

Ds. C. Harinck

  • Geboortedatum:
    09-04-1933
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kapelle
  • Status:
    Actief
250 artikelen
Ds. C. Harinck

Bijzonderheden:

Emeritus

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
WillemB
07-06-2021 / 09:52
Misschien heeft Floris van der Spek er nog wel eentje over voor jou!
Zegen en goede gesprekken op je sticker gewenst!
Jedidjas
07-06-2021 / 11:39
Wat mooi!
Misschien legt de Heilige Geest zelf dit verlangen wel in je hart.
Gods zegen!
Ellenoor
08-06-2021 / 09:26
Misschien een open deur, maar zo'n sticker geeft natuurlijk ook een extra verantwoordelijkheid om een heer in het verkeer te zijn. Zo versterken woorden en daden elkaar.
Samanthi
08-06-2021 / 16:12
Habakuk 2

2 Toen antwoordde mij de HEERE, en zeide: Schrijf het gezicht, en stel het duidelijk op tafelen, opdat daarin leze die voorbijloopt.

Ik zie het hier ook een soort bord langs de weg, die iedereen kan lezen.
Een beetje het zelfde principe, wij hangen rond bepaalde tijden, Pasen, Pinksteren, kerst e.d. een tekst oud voor het raam, dat geeft aandacht en ook iets m na te denken.

Terug in de tijd

Ik ben een dertigjarige jongeman die sinds kort een vriendin heeft. Ik merk dat mijn lichaam reageert op gewone aanraking, zoals handen vasthouden en knuffelen. Ik krijg dan een erectie en dan komt er...
Geen reacties
05-06-2023
Wij vragen ons af of je als christen je geld op een Iraanse bank mag zetten omdat je daar wel een redelijke rente krijgt en hier in Europa niet. We hebben een kennis, een oude man, die een groot deel ...
5 reacties
05-06-2019
In Genesis 49:7 profeteert Jakob over zijn zonen. Hij lijkt hierin te suggereren dat de stammen van Simeon en Levi geen eigen land zullen hebben. Maar later kreeg de stam Simeon toch een eigen stuk ge...
Geen reacties
05-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering