Je overgeven aan God

Kand. G.A. van Ginkel / Geen reacties

22-02-2021, 08:04

Vraag

Je overgeven aan God. Vertrouwen op Hem, geloven in Hem dat het goed komt. Dit klinkt heel eenvoudig en zo is het ook, maar is het de mens die zo moeilijk denkt? Die eigenwijs is? Ik wil het zo graag, maar het is toch niet zo dat je maar moet denken dat God het doet en dat je zelf niks hoeft uit te voeren? Je moet toch wel tijd aan God besteden d.m.v. lezen, bidden etc.? Dus dan is het toch niet volledig overgeven?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Ja, het blijft een merkwaardig en soms schurend en irriterend spanningsveld: enerzijds  word je tot overgave geroepen, als een heilige liefdeplicht; anderzijds blijft overgave voluit een geschenk van God - je te mogen verliezen aan Hem, in liefdedienst. Het is louter genade!

Maar, erger je niet! Probeer het niet allemaal te beredeneren. Doe wat God van je vraagt. Geef je over,  biddend en gelovend dat God je alles schenkt! “Heere, hier ben ik. Ik weet helemaal niet wat overgave aan U is of inhoudt. Maar leer het Mij door Uw Woord en Geest! Uit genade.” Opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt wordt!

Zeker, gebruik de middelen tot overgave. Onderzoek de Schriften. Hoor Gods Woord. Bid zonder ophouden om Zijn Geest. En Hij, Die ALLES doet, Hij zal zijn geprezen.

Kand. G. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

  • Geboortedatum:
    13-01-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Maartensdijk
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.

Tags in dit artikel:

overgave
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een jong-volwassene met seksuele problemen. Van kinds af aan heb ik te maken gehad met pesterijen. Ik had altijd (veel) vrienden, maar ik werd ook vaak gepest. Dit -denk ik- vooral omdat ik mij...
7 reacties
20-02-2012
Ik weet niet meer hoe ik verder moet. Het word me te veel. Ik wantrouw mensen. Voor mijn omgeving lijkt alles goed met me. Ik werd echter misbruikt en verkracht door mijn stiefopa. Hij ging zo intens ...
17 reacties
20-02-2010
Ik heb verkering gehad en zit nog erg met het volgende. Mijn vriend greep vrij in het begin van onze verkering onder mijn bloes. Ik kon dat gelukkig tegenhouden en gaf goed mijn grenzen aan. Die heeft...
Geen reacties
20-02-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering